2022.01.03. 15:32:06 8574 304

Így érezheted magad könnyebbnek az ünnepek után
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek előtti év végi erős stressz, majd a hirtelen váltás: a nagy evések és ivásokra, megspékelve a teljes elernyedéssel kíméletlenül megterheli a szervezetünket a szélsőségek skálájával. Aki nagyon érzékeny, az nehezen viseli ezt. Illetve az elég kíméletlenül ingadozó időjárás sem tesz jót. Minden téren próbára tesz bennünket, a szív- és érrendszeri, a cukor és vérnyomás gondokkal küzdők ilyenkor nagyon rosszul érezhetik magukat a bőrükben.

Citromos csirke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromos csirke

Érdemes szilveszter után egy kicsit visszafogni magunkat, és gondoskodni arról, hogy a szervezetünk tisztuljon és megpihenjen. Most nem az év eleji "hajrá fogyókúrázzunk" lendületről beszélek. Ha jól csináljuk, a súlycsökkenés kellemes mellékhatásként jelentkezhet, de ne erre fókuszáljunk, főleg ne görcsöljünk ezen.

Ajánlunk néhány tippet és receptet olyan kímélő ételekből, melyekkel néhány hét alatt rendbetehetjük az emésztőrendszerünket. Ezek úgy tehermentesítik az emésztőrendszert, hogy a lehető legtöbb tápanyag maradjon meg a nyers ételből az elkészítés során, másrészt pedig eleve könnyen emészthető alapanyagokat használunk. Először érdemes tényleg nagyon egyszerű ételekkel kezdeni az étkezést. Komolyabb gyomorgondok esetében segít a fekete tea, a zabpehely, üres rizs, és a jól bevált kétszersült. Ezek könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaznak, azonban nem zsírosak, így nem terhelik a beleinket. Ha már jobban vagyunk folytathatjuk az étrend kiegészítését kevés sovány túróval. Ez már tartalmaz egy kis zsírt és fehérjét. A szervezetnek erre szüksége van. A túró helyettesíthető krumplipürével is. Soványabb húsokat vagy halat is lehet enni kis mennyiségben. Illetve fogyaszthatunk már zöldséget is.

A rostokat csak fokozatosan vezessük vissza az étrendünkbe. Ezek az alapanyagok a legnehezebben emészthetőek. A kímélő étrendnél fontos a zsír mellőzése, illetve számít, hogyan készül az étel. Kímélő étkezésnél inkább főzzünk és ne süssünk. Ne használjunk csípős fűszert. Az alkohol ilyenkor tiltólistás.

Kedvenc kímélő receptünk a citromos párolt csirkemell

Hozzávalók: 0.5 db csirkemell filé, 1 db citrom, 1 bögre rizs, só, 6 gerezd fokhagyma, kakukkfű, kevés bors, 5 dkg vaj, 10 db cukkini virág, 5 dl víz

Elkészítés: A csirkemelleket lemossuk, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, a citromszeleteket ráhelyezzük. A pároló legalsó részébe beletesszük a csirkemelleket, köré helyezzük a megpucolt fokhagyma gerezdeket. A második szintre a rizstárolóba belehelyezzük a rizst és a forró vizet. Beállítjuk az időzítőt 30 percre. 25 percet követően a megmosott cukkini virágokat olvasztott vajon megpirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...