Így készül a legfinomabb grillzöldség! Fűszerezd!
Az étel lelkét több tényező adja. Nincs ez másként a nyári szezon legkelendőbb ételeinek esetében sem: A jó minőségű alapanyagok és az ötletes hozzávalók (leginkább fűszerek terén), no meg a szakács és a kukták hozzáértése szükségeltetnek a legfinomabb - remélhetőleg nagy és szerető társaságban elkölthető - fogásokhoz.
A legtöbb kertipartin hatalmas figyelmet kapnak a húsok, ezeket már millióféle módszert és pácot használva tudjuk nem szénné égetni. De mi a helyzet az egészséges köretként, vagy vegetáriánusok esetében egyenesen főételként fogyasztható grillzöldségekkel? Habár ezeket nem kell órák hosszát pácolni, ezek elkészítésekor is óriási szerepük lesz a (lehetőleg friss) fűszereknek!
Vegyes grillzöldségek
Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 db pritamin vagy kaliforniai paprika
1 db lilahagyma
néhány nagyobb fej gomba
2 ek. extra szűz olívaolaj
Fűszerkeverék:
1 tk. fokhagymapor
1 tk. őrölt kömény
1 tk. citromfű
1/2 tk. chili vagy füstölt paprika
ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd a padlizsánt, cukkinit, a paprikát és a gombákat vágjuk fel vastagabb szeletekre, míg a lilahagymát egyszerűen karikázzuk fel.
A friss fűszernövényeket egy kis mozsárban jó alaposan zúzzuk össze, majd egy kis tálban keverjük bele az olívaolajba a fokhagymaporral együtt. Végül tegyük bele a tálka tartalmához a borsot és a bőségesen adagolt sót is.
Melegítsük fel a grillt, miközben a grillzöldségek mindkét oldalát bekenjük az olajos fűszerkeverékkel.
A sütést kezdjük először rövid időn keresztül magasabb lángon, majd vegyük jól vissza, és süssük mindent addig, amíg szép aranybarna színt nem kap, valamint kialakul a jellegzetes csíkos minta rajtuk.
Szerző: GAM