Így készül a pesto, avokádóból – Recept
A hipermarketeknek, a különböző főző-sütő műsoroknak és a kíváncsiságunknak hála, mára felfedeztük magunknak az avokádót. És valljuk be, szeretjük is. Finom krémként, fűszeresen, vagy csak úgy magában, a héjából kanalazva, némi ketchuppal megbolondítva. Azért megpróbálunk újat mutatni vele kapcsolatban!:-)
Már mi is bemutattunk Neked ezt a kicsit furcsa külsejű, de annál finomabb növényt, ami szervezetünkre is jó hatással van, de lakásod dísze is lehet. Most két pesto receptet ajánlunk a figyelmedbe. Próbáld ki!
A gyors változat
Ha valami finomat szeretnél, de azonnal!:-)
Hozzávalók:
1 érett avokádó
10 db szárított paradicsom
4 dkg fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
Bazsalikom levél, ízlés szerint (de jó a szárított is)
Só és bors, ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
Kockázd fel az avokádót, vagdosd fel a paradicsomot, a bazsalikomot és a fokhagymát kis darabokra. Az egészet, a fenyőmaggal együtt, pürésítsd egy botmixerrel. Végül add hozzá az olívaolajat, és ízesítsd kedved szerint sóval és borssal.
Ha valami extrábbra vágysz: gyümölcsös avokádó-mango pesto
Amit szerezz be hozzá:
1 avokádó
Fél mangó
12 db szárított paradicsom
Egy kis limelé
Olaj
Néhány szem fenyőmag
Só és bors ízlés szerint
Az avokádót, mangót, paradicsomot kis darabkákra vágjuk, a fenyőmaggal, sóval, borssal, az olajjal és a limelével összeturmixololjuk. És ennyi!:-) Jó étvágyat!
Forrás: gartentipps.com