2015.11.21. 08:40:43 15096 259

Így lesz gyorsan puha az avokádó – Tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valaki szereti ezt a különleges ízű zöldséget, annak igazi ajándék, ha a zöldségespult polcain meglát belőlük néhány hívogató darabot. Az emberlánya vagy -fia ilyenkor alig várja, hogy hazaérjen vele és gyorsan kettévágja, ketchupot nyomjon a közepébe és kikanalazza. Ám otthon jön a fájdalmas felismerés…

Avokádó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó

Hiába a csábító zöld szín, a guszta forma, nagy örömünkben azt nem vettük észre, hogy az imádott finomság még nem elég lágy. Így azonnal még nem fogyasztható.

Akkor most mi legyen?

Az avokádó amúgy is a szedés után érik meg, és egy idő után épp olyan puha lesz, amilyennek szeretnénk. De megeshet, nekünk hamarabb szükségünk van az avokádóra, így „piszkos” trükkökhöz kell folyamodnunk, hogy hamarabb megérjen.

A csodálatos alma

Szerencsénk van, hiszen így ősszel, télen almadömping van, így biztos lesz otthon néhány finom gyümölcs „elfekvőben”. Úgyhogy végy egy almát, egy papírt (akár újságpapír is lehet), egy puhítani kívánt avokádót. Most bugyoláld be az almát és az avokádót a papírba, majd tárold szobahőmérsékleten. Az őszi gyümölcs olyan gázokat bocsát ki, mely serkenti más gyümölcsök érési folyamatait is. A papírba való csomagolással csak tovább fokozzuk ezt a hatást.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Fejfájás, mi páncélba zár – Amit tudnod kell a leggyakoribb kínzó tünetről

Hol húzódik a határ az ártalmatlan és a veszélyes fejfájás között? Mikor van okunk aggodalomra – és hogyan enyhíthetjük a mindennapjainkat megkeserítő tünetet?

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.

Viszket, hámlik, pirosodik: mit tehetünk az ekcéma ellen?

Az ekcéma görög eredetű szó, amely hólyagos bőrelváltozásokat jelöl. Orvosi szempontból bőrgyulladásként vagy dermatitisként is emlegetik, és gyakran egyfajta túlérzékenységi reakcióként jelentkezik. Az allergiás bőrtünetek hátterében olyan gyakran használt termékek állnak, mint a parfüm, testápoló, dezodor, körömlakk vagy egyes gyógyszerek. A nikkel, amely sok bizsuban megtalálható, szintén sűrűn bizonyul kiváltó oknak – a becslések szerint minden tizedik nő érzékeny rá. Mit érdemes még tudnunk az ekcémáról?