2022.10.25. 09:20:00 6306 245

Így tartsd életben a reményt az élet apró örömein keresztül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is úgy gondolod, hogy sok minden szívás? Az erőszak és az elnyomás sajnos állandó kísérői az emberiségnek, habár az elmúlt évtizedekben nem minden embert érintett közvetlenül, a többi embernek is megvannak a maga félelmei. Vajon örömre lehetne ezeket váltani?

Reménykedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reménykedés

Nevessünk! Igyekezzünk örömteli témákkal foglalkozni, és keressük a vidám emberek társaságát, ugyanakkor ne dugjuk homokba a fejünket. Túl egyszerűen hangzik, ugye? Pedig csak mi magunk bonyolítjuk agyon a dolgokat!

A stressz és a bizonytalanság könnyen kimozdíthat minket a középpontunkból, így megfeledkezhetünk az élet jó részének észrevételéről. Természetesen a mérleg egyik oldalán a megélhetési nehézségek növekvő rémképe fajsúlyosabbnak tűnik a másik oldalán lebegő mentális egészségünknél, de igyekeznünk kell megteremteni a valóság és az öröm összehangolását.
Az öröm a legjobb muníció a remény fenntartásához, amivel lelkünket csak feltölthetjük. A gondolkodásunkat megváltoztatva a negatív dolgok körül jelen lévő örömteli pillanatok felfedésre kerülnek előttünk.

1. Összpontosítsunk!

Az örömteli pillanatok megélése és befogadása kulcsfontosságú mentális egészségünk megőrzése érdekében. Általános hangulatunk nagy hatással van a környezetünkben tartózkodók hangulatára is. Az első időkben tudatosan kell emlékeztetni magunkat a jó történések megélésére, aztán egyre természetesebben lesz része életünknek ez a folyamat.

2. Ünnepeljük meg a kis győzelmeinket!

A mindennapi életünkben apró kis eredmények kövezik utunkat, azonban a legtöbbet nem értékeljük túl sokra. Ne vegyük természetesnek ezeket csupán a nagy célok beteljesítésére összpontosítva, ehelyett ünnepeljük meg a kis mérföldköveinket is!

3. Töltsünk időt vidám közösségben!

A búskomorság és az aggodalmaskodás ragályos, de a jókedv ugyancsak ragadós. Amikor úgy érezzük, hogy a fejünk fölött átcsapnak a hullámok, keressünk olyan társaságot, amelyik tagjai éleslátásukkal jó tanácsot tudnak adni vagy segítenek más szemüvegen keresztül látni a problémáinkat.

4. Ne akarjuk mások érzéseit a magunké alá hajtani!

Rossz napunk van, és idegesít mások jókedve? Vegyünk egy nagy levegőt és hagyjuk, hogy mások jó érezzék magukat. Ellenkező esetben se próbáljunk senkit se erőszakosan jobb kedvre deríteni! Adjunk okot a vidámságra, de ne várjuk el senkitől.

5. Figyeljünk a kommunikációnkra!

Ami foglalkoztat bennünket, az hatással van a gondolatainkra és a hangulatunkra is. Hogy inspiráló közösség épüljön körénk, legyünk mi is motiváló társaság. Azaz vigyázzunk szóbeli és írásbeli (bejegyzések) kommunikációnk tartalmára és minőségére ugyancsak. A bánatot ugyanis mindig öröm követi, és ezt a könnyedéget célszerű megosztani másokkal is.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...