2021.07.17. 10:48:21 7307 245

Így vészeld át a hőséget! – 5+1 szuper hűsítő tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már megint egy forró nap, de szavunk sem lehet, mert a telet megunva, a semmilyen tavasz közepén ezt vártuk. Arra persze nem gondoltunk, hogy az életünket a forró évszakban is úgy éljük, mint bármelyik másik hónapban, nem pedig vízparton ejtőzve, ahol elviselhetőbb a hőség.

Hőség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hőség

De forróság ide, forróság oda, az élet halad most is, reggel ébredés, készülődés, munka. Ha már nem bírod a kánikulát, vess be néhány hűsítő tippet!

Friss indítás!

Nyáron egy reggeli zuhany frissítő hatással bír, mely sokáig kitart. Testápoló helyett használj testtonikot, melytől nem lesz ragacsos a bőröd és még frissít is. Hogy fokozd a hatást, tartsd a tonikot a hűtőben!

Válassz hűsítőt!

Frissítő mentol jöhet? Már nem egy napvédő, napozás utáni krém tartalmaz egy kis mentolt, fokozva ezzel a készítmény frissítő hatását!

Frissítsd magad tetőtől talpig

Ha nem bírnád a hőséget az irodában, legyen melletted egy hideg vízzel megtöltött szórófejes flakon. Ezzel a vízzel alkalmanként spricceld le az arcod, hogy felfrissülj! Ha otthon vagy, csak dugd a lábad egy lavór kellemesen langyos, fokozatosan hűtött vízbe, amit természetesen ne légy rest valamilyen olajjal, vagy „csak” tusfürdővel illatosítani. Ha a kezedbe jut egy pohár hideg ital, limonádé, fröccs, esetleg sör, az sem baj.:-) Ha zuhanyzásra adnád a fejed a felfrissülés érdekében, a jeges zuhany helyett válaszd a langyos zubogást. A hideg hatására a pórusok összehúzódnak, megnehezítve ezzel a hő leadását, amely nagyobb fokú izzadáshoz vezethet.

Frissítsd magad nasival!

No, ne reménykedj, nem egy tábla csokit kell beverned, és sajnos arra sem bíztathatunk, hogy végy magadhoz egy vödör jégkrémet, hogy azzal frissítsd magad. Ellenben a görögdinnye, az alma, a körte, a kivi, esetleg a narancs szuper nassolnivaló lehet a fülledt időben! Pláne behűtve!

Csak úgy szívja az izzadtságot

A testpúder, ennek hiányában a hintőpor remekül szívja magába az izzadtságot. Bátran szórj belőle a tenyeredbe, hajlatokba, ha nagyon izzadós vagy!

Ha hörpöléssel hűlnél

Izzadás ellen az egyik legjobb gyógynövény a zsálya. Két csésze naponta megoldja az izzadós problémáidat! Ha a lábad is úszik az izzadságban, a lábfürdődbe is kerüljön egy kis zsálya.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában