2022.11.14. 15:34:20 6197 265

Illóolajokkal a depresszió ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi időszak mindenki számára nehéz. A szürke hétköznapok monotóniája sem egyszerű egy ember számára, különösen, ha még az évszak jellemzőivel is párosul. Az esős, párás, szürke, gyorsan sötétedő periódus megnehezíti a hangulatunk kellemes szinten tartását. Elveszítjük az erőnket, fásultak leszünk és inkább befelé fordulunk. Rosszabb esetben még egy kellemetlen vírust vagy megfázást is sikerül összeszedni, ami még inkább tetézi a bajt. Elég nehéz ilyenkor reggel még az ágyból is kikecmeregni, nemhogy energikusan végig vinni az egész napot. Mégis mit tehetünk az őszi depresszió ellen?

Illóolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Illóolaj

A lehető legtöbbet tartózkodjunk ebben az időszakban is napon, levegőn, ez biztos, hogy jót tesz. A nagy séták és a testmozgás is serkenti a vérkeringést, ezzel együtt pedig a hangulatunkon is sokat javít. Amit még biztos, hogy ajánlani tudunk az a különböző illóolajok használata. Lehet ezeket párologtatóba cseppenteni, mécsesben használni, vagy a fürdővizünkbe is tehetünk belőlük. A finom illatáradat mellett ellazulva nem csak a hangulatunk lesz sokkal jobb, hanem az egészségünk is erősödni fog.

A citrusos illatú bergamottolaj például nyugtató, felemelő és kifejezetten stresszoldó hatású a nehezebb napokon.

A levendula olajnak kissé virágos és földes illata van, ami szintén nyugtató hatással bír. Használata javítja a hangulatot, csökkenti a stresszt, elősegíti az ellazulást és enyhíti a szorongást.

A római kamillaolaj az egyik legjobb gyógynövény a stressz leküzdésére, illetve a pihenés elősegítésére. Jó hatással van érzelmeink harmonizálásra.

Az ylang ylangnak kicsit mókás a neve, ám elképesztő eredménnyel segít megállítani a depressziót és a depresszióval járó negatív érzelmeket is remekül megszünteti. Belélegzése azonnali, pozitív hatással lehet a hangulatra, és természetes gyógymódként funkcionál.

A muskotályzsálya illóolaj nem annyira ismert, mint az előbb említett társai, de szintén fantasztikus erővel bír. Ez az olaj segít kiegyensúlyozni a hormonrendszert. Kifejezetten azokra a hormonokra hat, amelyek kapcsolatba hozhatók a depresszióval, így csökkenti a stresszhormonok termelődését. Eredményes kedélybetegségek kezelésében, különösen azon nők esetében, akik éppen menopauza időszakában vannak.

A fenyőtömjén nem csak a karácsony közeledtével lehet izgalmas illat. A benne található összetevők segíthetnek szabályozni a hipotalamusz hormontermelését, ami hatással van a hangulatunkra, ezáltal stresszoldó, valamint növeli az agy oxigénellátását.

A rozmaring nagyon hatásos antidepresszáns, ezzel részben akár a gyógyszeres kezelés is kiváltható általa. Néhány héten át párologtassuk napi két alkalommal, biztos, hogy érezni fogjuk a jótékony hatását.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...