Ilyet még nem pipáltál! – Idén a dinnye is a grillre kerül!
Már bőven benne vagyunk a nyárban, úgyhogy bizonyára mindenki előszedte a grillkészletet, és nem egy grillpartyn van már túl a család, baráti társaság apraja-nagyja. Ha a finom husik helyett most már valami egészen különlegeset is dobnál a rácsra, ez a recept Neked szól!
Mert bizony, idén a jól megtermett görögdinnye nem csak desszertként kerül a nagyérdemű elé majd, hanem akár főfogásként is fogyaszthatjuk, egy finom saláta kíséretében. Csak szerezd be ezeket a hozzávalókat:
1-2 evőkanál narancslé
2 evőkanál olívaolaj + egy kevés a grillezéshez
2 evőkanál balzsamecet
1 db, lehetőleg mag nélküli dinnye
7,5 dkg olívabogyó (fekete, zöld)
fél salátauborka
1 csomó rukkola
2 db római saláta
10 dkg feta sajt
cukor, só, bors
A salátákat szedjük szét, mossuk meg, vágjuk csíkokra. Az uborkát szintén mossuk, majd hámozzuk meg. Az ecetet 2 evőkanál olajjal, fűszerekkel, narancslével keverd össze. A dinnyét mossuk meg, negyedeljük hosszában, majd ezeket is vágjuk 2-3 centiméteres darabokra, és kenjük le olajjal. Mehetnek is a forró grillre, oldalanként 2 percre. A salátához keverjük össze a sajtot a zöldségekkel, öntsük nyakon az öntettel és már ehetjük is!
Forrás: lecker.de