Imádjuk az egrest, hidegen is! – Gyors házi fagyi a zöld bogyóból!
Gyermekkoromban a kertből, napsütötten, melegen volt a sláger, de persze, a nagymamám nem bírta megállni, hogy ne csináljon belőle egy adag finom lekvárt. Aztán, ahogy a nagyis nyaralások elmaradtak, úgy tűnt el az egres is a nyári ízek közül. Pedig érdemes lenne visszahozni ezeket az egészséges bogyókat!
Ahogy az egres a nyár sláger gyümölcse, úgy a fagyi a nyár sláger desszertje. Ötvözzük a kettőt!
Ehhez szükségünk lesz:
20 dkg tejszínre
35 dkg egresre
15 dkg cukorra
fél teáskanál vaníliás cukorra
A tejszínt verjük kemény habbá, az egrest pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd pürésítsük. Adjuk hozzá a gyümölcshöz a cukrokat (kóstoljuk, hogy elég édes-e). Majd keverjük össze a tejszínt és a gyümölcspürét, tegyük egy nagyobb vagy több kisebb tálkába és mehetnek a fagyasztóba. Alkalmanként keverjük át! Néhány óra hűtés után fogyasztható!
Forrás: chefkoch.de