2021.12.28. 17:25:00 12140 313

Főzz egy finom levest brokkoliból, ha pihentetnéd a gyomrod a két ünnep között
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnep soha nem érhet véget! De az emésztésnek megerőltető ételsor igen! A meleg, bolyhos pulcsik időszaka könnyebbé tehető, ha egy kiadós, de kímélő meleg levessel belülről is megtámogatjuk! Ez a finom, akár tejmentesen is elkészíthető leves bő fél óra alatt fogyasztásra is kerülhet.

Brokkoli krémleves sajttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brokkoli krémleves sajttal

Egy krémes brokkoli leves tejszín nélkül? De úgy ám! Így az összetevők még egészségesebb skálán mozognak. Télen mindig öröm élénk színű ételt fogyasztani, a sárga és a zöld pedig igazán tavaszt idéző színek.

Brokkoli krémleves cheddar sajttal

Hozzávalók:

1 csokor brokkoli
2 ek. vaj
1 fej felkockázott hagyma
3 gerezd felaprított fokhagyma
1 és fél tk. só
negyed tk. őrölt bors
3 ek. univerzális liszt
900 ml sómentes zöldség alaplé
2 csésze (növényi) tej
1 és fél csésze aprított cheddar (vagy hasonló jellegű növényi sajt), plusz még egy kevés a díszítéshez
néhány csipet cayenne bors vagy paprika (opcionálisan a díszítéshez)

Elkészítés:

Vágjuk darabokra és különítsük el egymástól a brokkoli szárat és a virágokat egymástól. A kiporciózott vajat egy nagyobb lábasban olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott hagymát és a brokkoli szárát. Időnként megkeverve pároljuk addig, amíg a szár kezd egy picit megpuhulni. Ehhez körülbelül 7 percre lesz szükség.

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk is meg a zöldségeket, és keverjük addig, amíg a fokhagymától illatos nem lesz, erre számoljunk úgy 2 percet.

Adjunk hozzá lisztet is és kavargassuk jó 1 percig. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a zöldségekből készült levesalapot és a tejet. Forraljuk össze a már hozzáadott alapanyagokat, majd mérsékeljük a hőt. Főzzük tovább a levest, amíg a szárak “villára puhulnak”, azaz 4-5 percen át. Végül adjuk hozzá a brokkoli virágokat is, és körülbelül további 4 perc alatt főzzük azokat is puhára.

Miután levettük a tűzről, botmixerrel pürésítsük simára. Tegyük vissza az edényt a tűzre, csökkentsük a hőt alacsonyra, és keverjük bele a reszelt sajtot. A brokkoli krémlevest öntsük tálakba, és tegyük a tetejére még egy kevés sajtot és egy-egy csipet cayenne borsot vagy paprikát, ha szeretjük a csípősebb ételeket.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.

Mihez kezdj az avokádóval! – Tudunk egy tuti receptet Neked!

Bárhol nyaralunk, a helyi piacra már-már kötelezően ellátogatunk. Történt ez egy olasz városkában is, ahol – persze, csak átvitt értelemben – utánunk dobtak egy nagy adag avokádót. Zárás előtt voltunk, túl kellett adni a portékán. Először nagy volt a boldogságunk, aztán jött a kérdés: mégis mit csinálunk egy ekkora adag „zöldséggel”?