Instant leves házilag – friss, egészséges és gyors recept
Sokszor azért nem eszik az ember levest, mert macerás magával cipelnie. Ezzel a tippel azonban nem kell lemondanod a fincsi és egészséges levesről az irodában sem, de este is gyorsan elkészítheted! Csak gondos előkészítésre, egy befőttes üvegre és egy vízforralóra lesz szükséged.
Az instant levesek gyorsaságát és egyszerűségét semmi nem veri, kár, hogy egészségesnek semmiképpen nem nevezhetőek. Ez a változat azonban sokkal tartalmasabb és friss zöldségekkel valamint fűszernövényekkel teheted egészségesebbé, változatosabbá.
Instant csirke leves házilag – recept
Hozzávalók
- 2 db házias húsleves alap (nem a száraz kocka, hanem a kocsonyás változat)
- Egy csésze zöldborsó
- Egy kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 2 csészényi sült csirke nyesedék
- 4 kisebb fészek rizstészta vagy előfőzött tészta
- Só, frissen őrölt bors
- Fél csésze metélőhagyma
- 4 db kb. 3 dl-es befőttes üveg vagy más, vastagfalú zárható üveg (pl. csatos befőttes)
Elkészítés:
- Oszd el négyfelé a borsót, a hagymát, a csirkét, a metélőhagymát és a tésztát az üvegekben. Ízlés szerint sózd és borsozd. Zárd le az üvegeket. Maximum 3-4 napig tárolhatod így a hűtőben.
- Amikor fogyasztanád, vedd le a fedőt, add hozzá a húsleves alapot (egy üveghez egy dobozkának a felére lesz szükséged). Öntsd fel 3 dl forrásban lévő vízzel, keverd össze, majd zárd vissza az üveget 2-3 percre. Nyisd ki, keverd meg újra és tálalhatod.
- A metélőhagymát frissen is belekeverheted, adhatsz hozzá petrezselymet vagy zellert is.
Tipp
Friss cérnametéltet is használhatsz ehhez a recepthez. Azt főzd ki otthon, és tedd hozzá a végén. Vagy törd apró darabokra, és tedd úgy az üvegbe.
A másik lehetséges megoldás, ha csak előfőzöl például friss olasz tésztát kb. 1 percig, majd hideg vízzel átöblíted, lecsepegteted, olívaolajjal összekevered és így teszed az üvegbe a zöldségekkel együtt.
Jó étvágyat!
Forrás: seriouseats.com