Isteni joghurtos süti
Szerencsére nem kell ahhoz cukrászdába mennünk, hogy igazán finom süteményeket ehessünk. Biztosan sokan egyetértünk abban, hogy számos esetben az igazán mennyei sütik otthon készülnek. Hoztunk számotokra egy olyan isteni joghurtos változatot, amelyet mindenképp érdemes kipróbálnotok!
Barackos-joghurtos szelet
Hozzávalók:
Piskótához
3 db tojás
9 dkg finomliszt
9 dkg cukor
1 kk sütőpor
Pudingos réteghez:
1 cs csokoládé ízű pudingpor
4 dl tej
5 dkg csokoládé
3 ek cukor
Joghurtos krémhez:
150 g natúr joghurt
4 db felezett őszibarack (befőtt)
4 ek baracklekvár
1 dl befőttlé
15 g zselatin
2 dl habtejszín
Tetejére:
1 cs tortazselé
250 ml víz
3 ek cukor
Első lépésként kezdd el a piskóta készítését!
Az egész tojásokat a cukorral verd kemény habbá. Majd a sütőporral elkevert lisztet adagold hozzá a tojáshabhoz és egy fakanál segítségével keverd egyneműre. Az így kapott masszát egy 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. A megsült piskótát tedd félre hűlni.
Második folyamat a krém elkészítése. A tejben a pudingot a cukorral és a csokoládéval főzd fel. A forró csokis pudingot öntsd rá a kihűlt piskótára, és hagyd tovább hűlni. Amíg hűl a pudingos piskóta, addig egy turmixgép segítségével pürésítsd a barackot, add hozzá a barackpüréhez a joghurtot és a lekvárt. A befőtt levét melegítsd fel langyosra és ebben old fel a zselatint. Ezt pedig öntsd hozzá a joghurtos barackos krémhez. A habtejszínt verd kemény habbá és ezt szintén add hozzá a barackos joghurthoz. Az így kapott krémet pedig kend rá a csokis piskótára.
A végén a zselatint keverd össze a cukorral és főzd fel a vízzel. Amikor langyos állapotában van a zselatin, akkor öntsd a sütemény tetejére. Az elkészült süteményt 1 órára helyezd hűtőbe és utána szeletelheted.
Forrás: receptneked.hu