Itt az ősz, itt a gesztenyeszezon- Dobj össze egy szuper kis salátát belőle!
Imádtuk a nyarat, mert rengeteg finomsággal örvendeztetett meg minket. Ám az ősz is kegyes hozzánk ilyen szempontból, hiszen a természet ilyenkor sem fukarkodik finomabbnál finomabb zöldségekből és gyümölcsökből. A hűvös évszak slágere a gesztenye, amiből finom desszert, leves, saláta készülhet.
Mi most egy saláta receptet hoztunk nektek, amiben a gesztenye és a kelbimbó a 2 fő összetevő.
Hozzávalók:
15 dkg gesztenye, pucolva
fél kg kelbimbó
5 dkg szalonna
1 teáskanál vaj vagy valamilyen zsiradék
só, bors, egy csipet cukor
A kelbimbót pucold meg, a nagyobb fejeket vágd ketté, majd körülbelül 10 percig főzd sós vízben. Szedd ki a bimbókat, csöpögtesd le, hagyd megszáradni. A megpucolt gesztenyéket vágd félbe, a szalonnát vágd csíkokra, és utóbbit pirítsd ropogósra, zsiradék nélkül. Add hozzá a vajat, hagyd, hogy elolvadjon. Dobd mellé a gesztenyét, szórd meg a cukorral és pirítsd nagyjából 2 percig. Keverd hozzá a kelbimbót, majd ízesítsd sóval, borssal.
Forrás: essen-und-trinken.de