2023.07.16. 14:29:21 7108 259

Itt valami bűzlik! – Lehet, hogy a mosógépből jön!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Idilli kép, amikor a frissen mosott ruhákat pakoljuk ki a mosógépből, hogy aztán néhány perccel később a finom öblítőtől illatozó holmik a ragyogó napfényben száradhassanak, lengedezve a szélben. A valóságban ez egy egész hangyányit másként működik… legalábbis a rosszabb napokon.

Mosógép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosógép

Mert van az úgy, hogy a csodás illat helyett kellemetlen szag árad a frissen mosott textíliákból, és a mosógép dobjában sem éppen virágillat terjeng. Mi okozhatja ezt? Tehetünk ellene valamit?

Bűzös mosógép – az okok

Íme, 3 igen egyszerű, és szerencsére nem megoldhatatlan ok, miért lehet szagos a mosógép belső része!

  • Kezdjük az elején! Akár tetszik, akár nem, a mosószertartó rekeszt minden mosás után jó lenne kitisztítani, majd nyitva hagyni, hogy jól kiszellőzzön és kiszáradjon. Nedves környezetben jobban szaporodnak a baktériumok, melyek okozói lehetnek a kellemetlen szagoknak is. Úgyhogy ha lejárt az éppen aktuális program, kiteregettél, kapj elő egy rongyot, és szabadítsd meg a mosószeres rekeszt a maradék mosószertől, nedvességtől, ezáltal a bűzt okozó baciktól is.

  • A rejtett bajkeverők Sajnos, a dobban, és a szűrőben is akadhatnak fenn olyan dolgok, anyagok, amik egy idő után kellemetlen szagot áraszthatnak. Ilyenek az emberi haj, állatszőr, ételmaradék, szöszök, amelyek bomlásnak indulnak, és ez bizony elég „szagosan” zajlik majd. Alkalmanként töröld át a dobot, illetve szedd ki a szűrőt és mosd át, hogy megszabadulj a fentebb felsorolt dolgoktól.

  • Nem minden esetben az alacsony a legjobb! Habár nagyon magas hőfokon mosni a ruhákat nem éppen környezetkímélő megoldás, és nem is minden textília bírja, azért alkalmanként feljebb tekerheted a hőmérséklet szabályozót a mosógépen. Mert a szagos mosógépnek oka lehet az is, hogy a mosási hőt mindig alacsonyan tartod. Egy-egy program alkalmával nem csak a ruhák lesznek tiszták, hanem a dob is megtisztul. Ha éppen olyan ruhaneműket mosol, amiknek nem árt a magasabb hőmérséklet, nyugodtan mosd azon, mert ezzel a gépednek is jót teszel, hiszen így elpusztulnak, „kimosódnak” az ott tanyázó bacik, egyéb kemikáliák is. Időnként elindíthatsz egy fertőtlenítő üres mosást is, magasabb hőmérsékleten, hadd tisztuljon az a dob!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...