2022.09.21. 17:30:00 7529 286

Itt van az ősz... a tányérunkon is! Receptötletekkel érkeztünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kinek a sütőtök, kinek a gomba jelenti az ősz ízét, való igaz, hogy a jeges teát és a behűtött görögdinnyét már nem is szívesen fogyasztanánk ebben a cidriben, de még a töltött káposzta szezon is messze van. Mi kerüljön az asztalra, ami kellőképpen felmelegít, ugyanakkor nem telít el túlságosan?

Káposztasaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Káposztasaláta

Ha nem szeretnél csupa narancssárga levest tálalni idén ősszel akkor válassz a kalóriában szegényebb – tejszínmentes -, azonban ugyancsak szép színes levesek közül. A saláták helyett pedig válassz egy kicsit tartalmasabb főételt, jöhetnek a sültek sok-sok vitamindús savanyúsággal!

Őszi zöldségleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók:

1 póréhagyma, apróra vágva
2 sárgarépa, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 burgonya, apróra vágva
1 ek. apróra vágott friss rozmaring
fél tk. cukor
425 ml zöldségalaplé
410 gr konzerv csicseriborsó, lemosva és lecsepegtetve
3 ek. apróra vágott friss petrezselyem
8-900 gr apróra vágott, édes paradicsom

A pirítósokhoz:

8 szelet, átlósan vágott bagett
1 gerezd kettévágott fokhagyma
50 gr reszelt edami sajt

Elkészítés:

Tegyük a felaprított zöldségeket egy nagy lábasba a fokhagymával, a rozmaringgal, az alaplével és a kevés cukorral együtt. Fűszerezzük meg ízlés szerint, majd forraljuk fel. Ezután lefedve kis lángon főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben melegítsük elő a grillt. A paradicsomot robotgépben vagy turmixgépben keverjük simára, majd a csicseriborsóval és a petrezselyemmel együtt öntsük hozzá a zöldségekhez. Időnként megkeverve melegítsük egybe a hozzávalókat.

A pirítósokhoz dörzsöljük be a kenyérszeletek mindkét oldalát fokhagymával. Miután az egyik oldalát aranysárgára sütöttük, a kenyeret fordítsuk meg és gazdagon rakjuk meg edami sajttal, hogy az ráolvadhasson. Azon melegében jó tálalni a forró levessel.

20 perces sertésszűz serpenyőben főzve

Hozzávalók:

500 gr sertés szűzpecsenye
1 ek. liszt
2 tk. szárított rozmaring
3 ek. olívaolaj
250 gr szeletelt gomba
1 nagy gerezd apróra vágott fokhagyma
300 ml zöldségalaplé

Elkészítés:

Vágjuk a szűzpecsenyét átlósan ujjnyi vastag szeletekre, tegyük bele a lisztet és a rozmaringot egy nagy műanyag zacskóba, adjunk hozzá sót, borsot, és forgassuk a sertéshúst ebben addig, amíg réteg nem képződik rajta.
Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben. Süssük oldalanként körülbelül 3-4 percig a sertésszeleteket, hogy mindkét oldala szépen megpiruljon. A félig elkészült húst vegyük ki a serpenyőből.

A serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, öntsük bele a gombát, és süssük kb. 2 percig, amíg el nem kezd puhulni. Szórjuk be mellé a fokhagymát, és tegyük vissza a sertéshúst is a serpenyőbe a zacskóban maradt liszttel együtt. Végül keverjük hozzá az alaplevet, és forralás után pároljuk további min. 5 percig, amíg a pecsenye meg nem fő.

Őszi káposztasaláta

Sonka, kacsa- vagy marhasültet kíván a család? Készítsd el az ételt ezzel az egészséges és színes körettel!

Hozzávalók:

maréknyi vegyes mag
tamari szósz
4 ek. zsírszegény natúr joghurt
3 ek. majonéz
2 ek. dijoni mustár
3 ek. petrezselyem, apróra vágva
1 zeller, hámozva és reszelve
3 sárgarépa, hámozva és reszelve
fél vörös káposzta, nagyon vékonyra szeletelve
2 alma, vékonyra szeletelve

Elkészítés:

Egy serpenyőt felforrósítunk, és közepes lángon enyhén megpirítjuk benne a magkeveréket. Amikor enyhén barna színt kapnak, öntsük hozzájuk a tamarit. Miután körbe futtattuk vele a magokat, öntsük ki egy kis tálba a serpenyőből.

Keverjük össze a joghurtot, a majonézt, a mustárt és a petrezselymet, és forgassuk bele a zöldségeket és az almát. Fűszerezés után szórjuk rá a magokat, és máris tálalhatjuk.

Forrás: www.bbcfoodgood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...