2016.03.06. 08:35:14 16602 478

Ízek a pogácsán túl – Avagy mire, vagyis mibe jó még a medvehagyma
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan a rohamra még egy kicsit várni kell, de kétségtelen, ha itt a tavasz, akkor alig bírjuk kivárni, hogy igazi, tavaszi, napsütéses ízeket érezzünk a szánkban. És ha tavasz, és ízek, akkor medvehagyma. Mert ha a hóvirág a napsütéses évszak első illatos, akkor a medvehagyma annak első ízes hírnöke.

Medvehagymás finomságok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Medvehagymás finomságok

És ha hozzájutunk, kapunk, szedünk, veszünk egy kisebb vagy nagyobb adagot, akkor biztos, hogy jó ideig a heti menü szerves része lesz a medvehagyma. Ha idén a krémlevesen és a pogácsán túl más ízesítésre is felhasználnád, olvass tovább, hogy milyen egyszerű, de nagyszerű fogások készíthetőek még belőle.

Medvehagymás kenyér

Ami kell hozzá:

  • 10 dkg medvehagyma

  • 20 gramm élesztő

  • 3,25 dl tej

  • 1 teáskanál cukor

  • só, bors

  • 20 dkg vaj

  • fél kg liszt

Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Ezt az élesztős tejet két evőkanál vajjal és a liszttel összekeverjük és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Ezután egy konyharuhával lefedjük és egy 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük. A medvehagymát megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A maradék vajjal összekeverjük és az így kapott fűszervajat tovább ízesítjük a sóval, borssal. Ha a tészta megkelt, gyúródeszkára borítjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a fűszeres, medvehagymás vajjal. Ha megvan, a megkent tésztát 5 egyforma részre vágjuk, és minden részt harmonikaszerűen összehajtunk és így tesszük be a sütőformába, és még így pihentetjük kb. egy negyed órát. 190⁰C-ra melegített sütőben, 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Pofonegyszerű medvehagymás spagetti

Kell hozzá:

  • 20 dkg medvehagyma

  • fél kg spagetti

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • só, bors

A spagettit kissé roppanósra főzzük. Míg a tészta elkészül, a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Ha kész, rádobjuk a spagettit, sóval borssal ízesítjük és már kész is. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Cordon bleu kicsit másként

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéshús

  • 6 dkg medvehagyma

  • 4 szelet sonka

  • 4 szelet sajt

  • 4 evőkanál tömlős sajt

  • só, bors

  • a panírhoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

  • olaj

  • fogpiszkáló, hogy egyben maradjon a mű:-)

A húst kiklopfoljuk, majd sóval, borssal megszórjuk. A medvehagymát leforrázzuk és jól kinyomkodjuk. A szeleteket a sonkával, sajtokkal, illetve a medvehagymalevelekkel „megtöltjük”, feltekerjük és egy fogpiszkáló segítségével összetűzzük. Beleforgatjuk a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.

Forrás: ichkoche.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy doboz, ezer lehetőség – mit készíthetsz az üres tejesdobozból?

Ki gondolná, hogy az egyszerű tejesdoboz több, mint egy múló csomagolás? A legtöbben automatikusan a szelektív kukába dobjuk, pedig ez a strapabíró, vízálló anyag igazi kincsesbánya az otthoni kreatív újrahasznosításhoz. Egy kis olló, ragasztó, némi festék – és máris új életet lehelhetünk belé. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem szórakoztató és alkotó tevékenység is, amihez nem kell különösebb kézügyesség.

Sült zöldségek új köntösben – mediterrán hangulat a tányéron

A sült zöldség sokak fejében még mindig a diétás kompromisszum szinonimája – pedig távolról sem kell, hogy unalmas legyen. Egy kevés olívaolaj, néhány illatos mediterrán fűszer és egy krémes mártás segítségével pillanatok alatt olyan fogássá válhat, amit öröm elkészíteni és még nagyobb élmény elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan lesz a legegyszerűbb alapanyagokból illatokban és színekben gazdag vacsora.

Bőrápolás belülről – tápláld a szépségedet a tányérról

A szép bőr nem a fürdőszobában kezdődik, hanem a konyhában. Hiába kenjük magunkra a legdrágább krémeket, ha a szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a bőrünk fakóvá, fáradttá válik. A bőrápolás belülről éppolyan fontos, mint a külső gondoskodás – hiszen amit megeszünk, az végső soron a bőrünkön is látszik.