2023.08.09. 17:15:00 10085 296

Ízletes olasz babfőzelék - Egyszerű és tápláló étel a mediterrán konyha világából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez az egyszerű, de ínycsiklandó recept tökéletes választás, ha valami könnyen elkészíthető, de tápláló fogást szeretnénk ebédre vagy vacsorára. A fehér bab és a zöldségek remek rost- és fehérjeforrások, míg az olaszos fűszerezés kellemes mediterrán ízt adnak a főzeléknek.

Babfőzelék olaszosan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Babfőzelék olaszosan

Az olasz babfőzelék, avagy az olaszok szerint hagyományos „leves”, főként fehér babbal és egyéb zöldségekkel készül, de gyakran főznek bele tésztát is, hogy laktatóbb legyen. Ha ez a változat nem szimpatikus, akkor ehelyett apró kockára vágott burgonyát is használhatunk az étel dúsításához.

Olasz babos egytálétel

Hozzávalók:

250 gr száraz fehér bab
2 ek. olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
2 db közepes sárgarépa, felkarikázva
2 db zellerszár levelekkel, felaprítva
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 liter zöldségalaplé (vagy víz)
Friss vagy szárított bazsalikom, oregánó, babérlevél
só és bors ízlés szerint
50 gr kisebb méretű tészta, pl. csigatészta vagy szarvacska

Elkészítés:

A száraz babot előző este áztassuk be hideg vízbe egy éjszakára, vagy nap közben hagyjuk kb. 9 órát ázni. Ezután öblítsük le a babot, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
Ezzel párhuzamosan (vagy egymás után) enyhén sós vízben a tésztát is kifőzhetjük.

Ezalatt egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd a megtisztított és felkockázott vöröshagymát pároljuk üvegesre.
A felkarikázott sárgarépát, a felaprított zellert és az összezúzott fokhagymát is tegyük bele az edénybe, majd pirítsuk át néhány perc alatt.
Adjuk hozzá a paradicsompürét és öntsük fel az így elkészült alapot zöldséges alaplével. Lehetőleg egy-két csipet friss bazsalikom, oregánó és egy babérlevél hozzáadásával ízesítjük, majd ízlés szerint sóval és borssal is fűszerezzük.

Miután a fazékban lévő zöldségek is megfőttek, adjuk hozzá a megfőtt és leszűrt tésztát, valamint a fehérbabot a főzelékhez. Néhány perc alatt forraljuk össze, hogy az ízek összeérhessenek.
Kínáljuk melegen, és ízlésünk szerint tálaljunk hozzá friss kenyérszeletet vagy olívaolajjal lecsurgatott pirítóst, amire egy kevés sajtot is olvasztottunk.

Jó étvágyat!

Ötlet: ricette.giallozafferano.it

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...