2021.04.13. 17:50:13 10633 281

Kapcsolat van a háztartásban használt vegyszerek és a makacs hízás között?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondoltál már arra, hogy a makacs hízásban szerepe van annak, hogy otthon milyen vegyszereket és kozmetikumokat használsz? Nem? Pedig, ha régóta próbálsz lefogyni, de sehogy sem sikerül, akkor ez is az okok között lehet!

Hízás-fogyás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hízás-fogyás

A bőrre került anyagok (legyenek azok tisztítószerek, mosószerek, kozmetikumok, de akár egy textilből kioldódó anyag is) nagyon könnyen felszívódnak a szervezetünkbe. Ráadásul rengeteg ilyen vegyszert és kozmetikumot használunk. Gondoljunk csak bele: a tusfürdő, arckrém, hajápoló szerek, testápolók, tisztítószerek, mosószerek, öblítő részei egy átlagos háztartásnak. Minden ilyen (nem kizárólag természetes anyagból készült) szer ún. xenoösztrogéneket tartalmaz- ezek olyan kémiai anyagok, amelyek nagyon hasonlítanak a női ösztrogén hormonra. Az ösztrogén hormon bizonyos szinten szükséges mind a női, mind a férfi szervezetben, ugyanakkor az nem jó, ha a másik női hormonhoz, a progeszteronhoz képest túlságosan megnő a mennyisége a szervezetben.

Ha mégis így történik, ezt az állapotot nevezzük ösztrogén-dominanciának, és számos kutatás szerint ez az alapja mindenféle női betegségnek, mint például ciszták, endometriózis, PCOS, de szerepe lehet a pajszmirigy alulműködés kialakulásában is. Számtalan negatív tünete van: premenstruációs szindróma, migrének, hajhullás, alacsony libidó…és igen, a makacs hízás is. Ilyen esetekben nagyon nehéz leadni a kilókat, még akkor is, ha úgy érzed, mindent megteszel ennek érdekében. Ez az állapot a férfiakra is hat, hiszen ugyan kisebb mértékben, de az ő szervezetükben is jelen van az ösztrogén hormon. Magasabb szintjének következtében náluk megnövekedhetnek a mellek és a has is (nőiesedik a testük), és szintén nehezen fogynak le.

Természetesen a makacs hízásnak más okai is lehetnek: akár egy pajzsmirigy alulműködés is nehezíti a fogyást, de az is lehet, egyszerűen csak nem tudjuk, mennyi az az élelmiszermennyiség, amelyet el kellene fogyasztanunk ehhez. Érdemes ezért ilyen esetekben szakember segítségét kérni! A problémát egy egyszerű (hormon)vérvétellel fel lehet térképezni, érdemes ebben a nőgyógyászunk segítségét kérni.

Szakértőnket itt megtalálod: www.harsanyijulia.com

Harsányi Júlia Életmód- funkcionális táplálkozási tanácsadás | Facebook

Harsanyi Julia- Nutritionist (@harsanyijuliaeletmod) • Instagram-fényképek és -videók

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...