2015.08.17. 16:39:50 21256 356

Káposztasalátából sosem elég – 5 új recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Változatos salátákat készíthetünk, ha van otthon egy fej káposztánk. A különböző öntetekkel teljesen más jellegű salikat dobhatunk össze, melyek isteniek húsok mellé, de akár saját magában is fogyaszthatjuk őket.

Káposztasaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Káposztasaláta

Mediterrán káposztasaláta

  • 1 fej friss káposzta
  • olívabogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • petrezselyem
  • só, bors

A káposztát legyaluljuk, miután kivágtuk a torzsáját és megmostuk. Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a citromos dresszinget a káposztával összekeverjük, a tetejére pedig olívabogyót szórunk.

Almás káposztasaláta

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 db savanykás alma
  • 1-2 zeller szál, zölddel
  • 2 kis fej lila hagyma
  • 4 evőkanál citromlé

Öntet:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 ek mustár
  • 1 teáskanál méz
  • só, bors, köménymag
  • 2 dl majonéz

Legyaluljuk a káposztát, lereszeljük a répát, vékony csíkokra vágjuk az almát, és karikákra szeljük a lila hagymát. A zeller szárat is felkarikázzuk, a zöldjét apróra metéljük, majd megszórjuk vele a zöldségeket és ráfacsarjuk a citromot. Alaposan összekeverjük. A fokhagymát összezúzzuk, és az öntet hozzávalóit összekeverjük, végül ráöntjük a salátára és a hűtőbe tesszük. Amikor az ízek összeértek, tálaljuk.

Klasszikus káposztasaláta egyszerűen

  • fél fej káposzta
  • 2 teáskanál só
  • 0,5 dl ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • fél teáskanál köménymag
  • fél fej vöröshagyma

A káposztát legyaluljuk és meglocsoljuk egy kis ecettel, megsózzuk és félretesszük. Hozzáadjuk a hagymát és a köménymagot is. Ízlés szerint salátalevet készítünk ecetből és cukorból, majd a káposztára és a hagymára tesszük, alaposan összekeverjük, majd a hűtőben érleljük.

Amerikai káposztasaláta

  • Fél fej káposzta
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 doboz tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál cukor

A káposztát legyaluljuk, a sárgarépát lereszeljük. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a zöldségekhez adjuk. Egy éjszakát a hűtőben érleljük. Nagyon finom önmagában is!

Gyömbéres lila káposzta

  • fél fej lila káposzta
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 dl joghurt (natúr)
  • 2 evőkanál friss, reszelt gyömbér
  • 2 kiskanál porcukor
  • fél citrom leve
  • 1 kiskanál őrölt köménymag
  • só, bors

A káposztát legyaluljuk, összekeverjük a sóval, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk. A fűszereket összekeverjük az olajjal, majd a káposztához adjuk. Tálalás előtt keverjük bele a joghurtot.

Forrás: nosalty.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.

3 konyhai eszköz, amit nem használsz ki eléggé (pedig megérné!)

A legtöbb háztartásban lapul néhány olyan konyhai eszköz, amit megvettünk lelkesedésből – majd elfelejtettünk. Pedig ezek az „alulértékelt segítők” rengeteget könnyíthetnek a főzésen, időt takaríthatnak meg, vagy épp kreatív új lehetőségeket nyithatnak meg a mindennapi étkezésben. Lássuk, melyek ezek – és hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!