2021.11.11. 17:55:00 6856 231

Kapuzárási pánik? Éljétek túl közös erővel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A 40 és 55 év közötti férfiaknál gyakran jellemző, hogy megváltoznak. Természetesen nem csak a fizikai megjelenés változásaira gondolunk, hanem bizonyos személyiségbeliekre is. A párterapeuták a férfiak ezen életszakaszát találóan második pubertás kornak is nevezik.

Egymást segítve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egymást segítve

A tesztoszteronszint csökkenése testi átalakulással jár, ami mentálisan is feldolgozandó az erősebbik nem számára. Az élet végességével amúgy is nehezen nézünk szembe, hát még akkor, amikor már a szervezetünkön is láthatóak az eltelt évek lenyomatai!

A férfiak - életközépi válság okozta - viselkedésbeli változásai

A hormonális változások hullámzó hangulatot hozhatnak magukkal. A lázadó hozzáállás sokszor abban nyilvánul meg, hogy az érintett férfi új (jellemzően sokkal fiatalabb) párt keres maga mellé. Más esetekben pesszimistábbá válhat, vagy teljesen új hobbik iránt érdeklődhet. Az erőteljes jellembeli változások különösen a karrierista férfiakat érinthetik. Ők azok, akik nem akarnak lemaradni semmiről.

Amit (nőként) a párodért megtehetsz

Amikor a férfi krízishelyzetet él át, időben kell lépni, hogy az ne csapjon át (párkapcsolati) válságba. Viták vagy önmagunkban történő néma szenvedés helyett változtatni kell, különben könnyen elidegenedtek egymástól a két fél. A kritizálás és a haragtartás két olyan reakció, amelyek nem fogják előre lendíteni ezt a nehéz helyzetet. Odafigyeléssel azonban átértékelhető minden, de fontos önmagunk és a párkapcsolat között egy egészséges egyensúlyt megtartani, hogy a másik negatív időszaka ne szippantson be minket is.

A legnehezebb dolog ilyenkor a szeretett férfinak szükséges szabadságot meghagyni és az új helyzet pozitívumait meglátni. Pedig éppen erre van szükség ilyenkor! Koncentráljuk olyan tevékenységekre, amelyekről tudjuk, hogy mindkettőnknek örömére válnak. A közös nosztalgiázás is nagyon hasznos, ám az adott problémák átbeszélése fog minket csak igazán közel hozni egymáshoz a párunkkal. A félelmek elfogadása és a másik fél irányába mutatott nyitottság fogja a kapcsolatot a kapuzárási pánik alatt elmélyíteni.

Forrás: www.activebeauty.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...