2021.09.18. 17:52:40 7921 277

Kend magadra a kedvenc gyümölcsöd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi időszak meleg napsugaraival kényeztet bennünket. Ilyenkor érdemes egy kicsit kihasználni a kellemes időt, mert akár barnulhatunk is még egy keveset. Az egészséges gyümölcsök fogyasztása ilyenkor is rendkívül fontos. Tartalékolni kell a téli időszakra a különböző vitaminokból. Szerencsénkre, nem csak belsőleg táplálnak minket, hanem bizonyos gyümölcsöket a bőrünkre kenve is jó hatást érhetünk el.

Fekete áfonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete áfonya

Az öregedés látható jelei, például a ráncok, illetve minden olyan romlás, ami ugyan nem látható, de a szabadgyököknek tulajdonítható, és sejtszintű rombolást visznek véghez, a gyümölcsök hatására lassítható folyamattá válnak. Ismerjük meg azokat az őszi gyümölcsöket, amelyek könnyen beszerezhetők és tele vannak vitaminokkal, kívül-belül szépítenek.

Fekete áfonya

Most már nálunk is rendszeresen kapható, szerencsére a legtöbb zöldségesnél megtalálhatjuk. Az áfonya a fiatalság megtartásáért felelős antioxidánsokkal dús gyümölcs. Továbbá gazdag antocián forrás. A hatékony antioxidáns védelmet nyújt az öregedéssel szemben, illetve javítja a vérkeringést. Az antocián növeli a C-vitamin hatékonyságát is, így segíti a kollagéntermelődést, és egészségesebbé teszi a bőrt. Gyümölcssavtartalma pedig összehúzó és hámlasztó hatású. Alaposan mossuk meg az áfonyát. Tegyük turmixgépbe és öntsünk rá frissen készített, de már nem túl forró zöld teát. Turmixoljuk össze. Ízesíthetjük mézzel. Mindkét összetevő segít abban, hogy a sejtek új életre keljenek. Finom és ragyogó lesz ettől a bőr is. Az arcra pedig érdemes egy villával szétnyomni néhány szem áfonyát és pakolásként felkenni. 10 perc után lemoshatjuk. Nem irritál, de fantasztikusan frissít.

Alma

Az őszi szépítő gyümölcsök közül nem szabad megfeledkezni az almáról! Épp most van itt a hámlasztás ideje. Az alma remek méregtelenítő. Továbbá rendbe teszi az emésztést, ami egyáltalán nem elhanyagolható a szép bőr szempontjából. A rossz anyagcserének köszönhetően elszaporodhatnak a pattanások, így a bőr elszürkül és fénytelen lesz. Érdemes néha almanapot tartani. Ilyenkor csak a piros gyümölcsöt fogyasszuk, illetve egy kis joghurttal, hogy a savak ne kezdjék ki a gyomrot. Ugyancsak joghurttal összekeverve remek bőrhámlasztó. Le kell reszelni a megpucolt almát, majd a pakolást felvinni a megtisztított bőrre 10 percre. A bőr megújul, a ráncok halványulnak, a krémek is jobban beszívódnak. A faggyútermelés pedig normalizálódik a pakolás után.

Körte

A körte hasznos alapanyag száraz és zsíros bőrűek számára is. Segít a megtartani a hidratáltságot és megelőzi a ráncosodást. Csökkenti a faggyútermelést. Ezen kívül kiváló bőrradír is készíthető belőle, amely az érzékenyebb bőrt is kíméletesen tisztítja. Egy körte levét kipréseljük. Kevés búzakorpával keverjük el és masszírozzuk a bőrbe. Ezután pedig hideg-meleg váltóvizes lemosással fel is frissíthetjük bőrünket.

Szőlő

A szőlő magas víztartalma miatt kiválóan alkalmazható a nedvességhiányos bőrre. Antioxidánsokban is gazdag, ami ugyancsak hasznos tulajdonság. Szabadgyök-megkötő hatása pedig lassítja a bőröregedést illetve a ráncképződést is. A szőlőben lévő savak segítségével finoman hámlaszthatók a bőr felső rétegén elhalt hámsejtek, amitől a mélyebb barázdák, ráncok és foltok is halványulnak. 10 szem szőlőt turmixoljunk össze, majd vigyük fel a megtisztított arcbőrre. Negyed óra múlva langyos vízzel mossuk le.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!