2023.04.25. 17:20:00 8005 288

Készíts hamis pidét, ha megspórolnád a dagasztást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a török ételekről esik szó, a legtöbben a kebabon és a baklaván kívül nem nagyon tud más tradicionális fogást említeni. Ez csak azért baj, mert lemaradunk egy csomó izgalmas ízről! Amennyiben van rá lehetőségünk, ízlelgessünk különböző ételeket török éttermekben, aztán építsük be a nekünk tetsző elemeket az étrendünkbe!

Tradicionális török pizza (pide) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tradicionális török pizza (pide)

A török ételek olyanok, mint maga az ország, egyfajta átmenetet képeznek a keleti és a nyugati civilizáció között. Éppen ezzel magyarázható a döner és a kebab világhódító útja is.
Az arab keftához (darált húsból készült fasírt) az úgynevezett köfte, míg az olasz pizzához rögtön kétféle ételük, azaz a lahmacun és a pide is hasonlítható. A lepénykenyér szerű pide olyan hagyományosan kemencében sütött csónak alakú tészta, amely tájegységenként más és más feltétekkel (vajjal és tojással vagy darált hússal és sajttal) készül “megtöltésre”.

Hamis pide bagettből

Természetesen a dagasztott tésztához nem igazán hasonlítható, de valamivel gyorsabban kerül finom és rendhagyó étel a család vagy a baráti társaság tányérjára, ha az alábbi trükköt beveted:

Vegyél néhány friss bagettet a szélesebb és rövidebb formájúak közül!

A bagettek tetejét vágd fel középen hosszában, majd a kezeddel alakíts ki egy mélyedést, miközben a bagett közepénél kiszélesíted azokat, hogy megkapd a csónakhoz hasonló alakzatot. Ezután töltsd meg ezeket a tetszőlegesen kiválasztott töltelékkel, majd tedd előmelegített sütőbe az ételt. A sütéskor csak arra kell figyelni, hogy mikor sülnek meg a töltelék nyersen nem fogyasztható alapanyagok.

Töltelékek:

Húsos fogásként készítve én inkább vagdalt szerű feltétet készítenék, kicsit lazítva a darált húson belekevert tojással. A fűszerezéskor ne hagyd ki a chili, a fahéj és a koriander keverékét! Erre mehet bármilyen, a társaság ízlése szerinti reszelt sajt, vagy kockára vágott juhsajt.
Aki kevésbé laktató ételre vágyik, kenje meg vajjal a bagett belsejét, majd üssön bele egymás mellé 2-3 tojást.
A vajra fűszerezett mozzarella vagy juhsajt is mehet. Ilyenkor ne feledkezzünk meg a zöldfűszerekről, amiktől igazán ízletes lesz a pidénk. A hagyományos töltelékek mellett használhatunk alapként sajtkrémet, esetleg vegyes zöldségeket is ragu formájában.

Hogy törökösebbé tehessük az étkezés hangulatát, török kávét vagy török fekete teát is fogyaszthatunk mellé. Ha azonban a pide vacsoraidőben kerülne elfogyasztásra, inkább válasszuk koffeinmentes italt, és almateát töltsünk a kis poharainkba!

Forrás: www.barcelo.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...