Készíts házilag fűszerkeveréket sütőtökös süteményeidhez!
Túl intenzívnek találod a készen megvásárolható sütőtökös fűszerkeveréket? Vagy tetszik az íze, de sajnos elfelejtettél új csomaggal beszerezni belőle? Bármiért is legyen sürgősen szükséged rá, néhány minden kamrában megtalálható fűszer segítségével kikeverheted a saját házi fűszerkeverékedet is!
Az őszi gyümölcskenyér és a sütőtökös pite sem ér túl sokat a megfelelő ízesítés nélkül: a megfelelő fűszerek azok, amik életre keltik az ízeket! A fahéj és a gyömbér elengedhetetlen az őszi sütemény receptek elkészítésénél. Na de mi kell még a tökéletes sütőtökös pite fűszerkeverékébe?
“Sütőtökös pite” fűszerkeverék
Hozzávalók:
Fahéj
Gyömbér
Szegfűszeg
Szegfűbors
Szerecsendió
Az arányok opcionálisan változtathatók:
A klasszikus ízű őszi fűszerkeverékhez a fahéjból háromszor annyit használj, mint a többi összetevőből. Azokból pedig ugyanannyit mérj ki. A hozzávalókat összeöntjük és addig keverjük egy kis tálban, ameddig tökéletesen el nem keverednek egymással.
Aki karakteresebb ízvilágot szeretne elérni, nyugodtan csempésszen a keverékbe egy csipetnyi csillagánizst vagy kardamomot. A fűszeresebb ízeket kedvelők használjanak egyenlő arányban a fahéjat és a gyömbért, fele annyi kell a szegfőborsból és a szegfűszegből, míg negyedannyi a szerecsendióból.
Tipp: Ha az alap hozzávalókból elhagyod az őrölt gyömbért, máris tökéletes fűszerkeveréket kapsz a csodás ízű és illatú almás pitédhez!
A sütőtök pités fűszerkeverék tárolása:
A megmaradt keveréket légmentesen záródó edénykében kell tárolni, így száraz helyen akár 2 évig is elállhat, ha friss fűszerekből készítetted. (Habár az őrölt fűszereket a maximális ízhatás érdekében ajánlott háromhavonta lecserélni a kamránk polcain.)
Forrás: www.purewow.com