Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből
Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!
Legyen ez a teljes kiőrlésű banánkenyér az új kedvenced a reggeli vagy délutáni snack kategóriában. Hajrá, kezdődjön a sütés!
Így készül a teljes kiőrlésű banánkenyér
Hozzávalók:
3 érett banán
2 tojás
1/3 csésze olívaolaj vagy kókuszolaj
1/2 csésze méz vagy juharszirup
1 teáskanál vanília kivonat
1 és 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál só
Opcionális: dió vagy mogyoró darabok a tésztához
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes méretű tálban nyomkodd össze a banánokat egy villa segítségével, amíg pépes állagú nem lesz. Add a masszához a tojásokat, olajat, mézet vagy juharszirupot és a vanília kivonatot, majd keverd össze alaposan.
Egy másik tálba öntsd bele a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Lassan csorgasd a nedves összetevőket a szárazhoz, és óvatosan keverd össze, amíg egy homogén tészta alakul ki. Ha használsz dió vagy mogyoró darabokat, azokat most beleszórhatod.
Kenj ki egy hosszúkás sütőformát olajjal vagy vajjal, majd öntsd bele a tésztát. Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 50-60 percig, vagy amíg a kenyér aranyszínűre sül, végezhetsz tűpróbát is.
Amikor elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a formában 10-15 percig, majd óvatosan szedd ki belőle és tedd egy rácsra. Ezután már csak azt kell elkerülnöd, hogy az összes szomszéd kérjen a jól sikerült, illatos banánkenyeredből! Jó étvágyat!