2024.01.04. 17:51:57 6921 244

Kezdjük tiszta lappal az új évet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az új kezdet erővel, motivációval tölt fel bennünket, így örömmel tervezünk és tűzünk ki magunk elé újabb elérendő célokat, bővítjük a bakancslistáinkat. Egy nehéz, kihívásokkal és megpróbáltatásokkal teli év zárása után abban reménykedünk, hogy az elkövetkezőben több jóban lesz majd részünk. Erre szükségünk van. Ilyenkor szinte természetes az a magatartásunk, hogy átgondoljuk az elmúlt évet, egyfajta összesítést és értékelést tartva, hogy jobban ráláthassunk az erősítendő és kiküszöbölendő területekre.

Egy kedves hobbi: a kötés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy kedves hobbi: a kötés

És noha az újévi fogadalmaktól sokak – korábbi balsikereiket végigmustrálva – összerezzennek, mégis érdemes tiszta lappal startolni. A célkitűzések nulladik lépése az legyen, hogy törekedjünk a saját képességeinkhez igazodó, reális tervek szövögetésébe kezdeni, hogy megelőzzük a csalódásokat, és a velük járó keserű érzéseket. Azt is tudjuk, hogy a mindent gyorsan, lehetőleg azonnal kívánó világunkban a türelem, a nyugodt várakozás felkerült veszélyeztetett képességek listájára. Azonban bizonyos szokások kialakításához erre mindenképpen szükségünk van.

Érdemes apró lépésekkel kezdeni, ütemterv szerint haladni, időt szánni a lehetőségek alapozására. Néhány kedvcsináló lépést válogattunk a kezdetekhez. Ha már tiszta lapról beszélünk, akkor az átvitt értelem mellett a szó szerinti is képbe kerülhet. Vásároljunk egy jegyzetfüzetet, és írjuk le a jól átgondolt, megfontolt, alaposan megtervezett célkitűzéseinket, és tűzzünk ki határidőket hozzájuk. Ezzel bekeretezzük azokat, megfosztva parttalanságuktól. Ezt pedig a soron következő évzáró során „tanulmányként” vehetjük kézbe, és láthatjuk, nyomon követhetjük fejlődésünket, kipipált terveinket.

Szánjunk több minőségi időt a szeretteinkre. Az ünnepi időszak lecsengésével lassan visszalépdelünk a hétköznapokba, melyben kötelességeinket, feladatainkat kell teljesítenünk, munkába kell járnunk és számlákat kell fizetnünk. Ha sikerül jól beosztanunk az időnket, ha megtaláljuk a munka és pihenés közötti egyensúlyt, akkor a családunkkal, barátainkkal is több élménydús, emlékezetes pillanatot tölthetünk. Ha már most leszögezzük, hogy például a vacsoránál mindenki jelen lesz, és szánunk időt beszélgetésre, a közös játékra, az étkezés utáni sétákra, akkor hamarabb válik jó szokásunkká mindez.

Legyünk takarékosabbak, gondolkodjunk hosszú távon, tegyünk félre a nehezebb időszakokra. Ehhez szükségünk lesz egy megfelelő költségvetési tervezetre (ehhez már alkalmazások is léteznek, ám magunk is elkészíthetjük). A pénzügyi tervező segítségével újragondolhatjuk vásárlási szokásainkat, kiadásainkat, megtakarításainkat.

Tanuljunk meg jelen lenni. Magunk is számtalanszor tapasztalhattuk, hogy a múlt tévedésein, hibáin való bánkódás eltereli a jelen lehetőségeiről, esélyeiről a figyelmünket. Ha megéljük a pillanatot, figyelünk a most velünk történő rezdülésekre, eseményekre, kevésbé fogjuk azt érezni, hogy elszállt fölöttünk az élet, és mi valahogy nem voltunk aktív részesei.

Készítsük magunk az ételeinket. Az egészséges életmódra törekvés során érdemes a kezünkbe vennünk az ételkészítést is. Ezzel a kreativitásunkat is fejleszthetjük – pl. minden héten újabb receptekkel lepjük és örvendeztetjük meg magunkat és szeretteinket. Törekedjünk bio termékeket vásárolni, és változatosan készíteni a mindennapi asztalra kerülő étkeket.

Aludjuk éberre, fittre, egészségesre magunkat. Amennyiben sikerül kialakítanunk egy jó alvási szokást, és lehetőleg minden nap ugyanabban az esti órában térni nyugovóra, reggel pedig ugyanabban az órában ébredni, tapasztalni fogjuk az ezzel járó előnyöket. Jobb lesz a koncentrációs képességünk, a memóriánk, a hangulatunk, a munkához és élethez való hozzáállásunk egyaránt.

Csatlakozzunk egy helyi, érdeklődésünknek megfelelő közösséghez, klubhoz. Ez esetben megismerkedhetünk olyan emberekkel, akikkel hasonló a hobbink.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...