2021.11.18. 17:30:00 8041 281

Kicsik és nagyok kedvence, a halrudacska - Készítsd el otthon tartármártással!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár hasábburgonyával, akár szendvicsbe csomagolva szereted fogyasztani a halrudakat, egy finom tartármártás mindenképp dukál hozzájuk! Ha azt hiszed, hogy nagy munka mindkettő ételt otthon elkészíteni, kellemes meglepetés fog érni, nézd csak!

Halrudacskák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halrudacskák

Amiatt jó, hogy általunk válogatott, minél kevésbé feldolgozott alapanyagokból is elkészíthető számos étel, mert így sokkal jobban nyomon követhető, mit is teszünk családunk elé le a tányéron. Aki finomat és egészségesebbet egyszerre szeretne, na meg aztán gyorsan is, tüstént mentse le magának ezt a remek kis receptet!

Házi készítésű halrudacskák

Hozzávalók:

600 gramm (fenntartható módon fogott) tőkehalfilé, ujjnyi darabokra vágva
125 gramm parmezán, reszelve
85 gramm zsemlemorzsa
60 gramm sima liszt, fűszerezve sóval (pirospaprikával és némi borssal)
2 db nagy tojás, enyhén felverve

Elkészítése:

Keverjük össze a parmezánt és a zsemlemorzsát egy sekély tálban. Egy másik tálba öntsük bele a lisztet, míg egy mélytányérba a tojásokat készítsük elő. Sózzuk meg a haldarabokat, és mártsuk bele a lisztbe, majd a tojásba, végül a sajttal dúsított zsemlemorzsában, mint a klasszikus panírozáskor. Menet közben rázzuk le a felesleges panírt a halról!

Melegítsünk fel egy serpenyőben bőséges mennyiségű napraforgóolajat, és süssük meg benne a halrudakat 2-3 perc alatt. Amennyiben korábban fagyasztottunk le belőlük, 10 perc alatt 200 fokon megmelegítjük sütőben. (Légkeveréses módon 180 fokon kell sütni.) A fagyasztás menete: a frissen panírozott halat hirtelen süssük bő 1 percig, csepegtessük le, és miután kihűlt, tegyük be a fagyasztóba.

Készítsük el saját tartármártásunkat!

Jó minőségű majonézzel keverjünk össze kevés dijoni mustárt, némi frissen facsart citromlevet és apróra vágott petrezselymet. Amennyiben a család szereti, tehettünk a mártásba lecsepegtetett kapribogyót és apróra vágott uborkát.

Hogy a fogás tényleg fél órán belül elkészülhessen, vágjunk félbe és pirítsunk meg 2-3 db ciabattát. Majd a fenti hozzávalókat egészítsük ki friss salátával és máris tálalhatjuk a halrudacskás szendvicseket!

Forrás: www.womanandhome.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...