Kókusz és spenót? Hát hogy jön ez össze? – Ebben a két receptben kiderül!
Amikor a páromról kiderült, hogy a tejet, tejes dolgokat nemigen tolerálja a szervezete, egyvalami miatt fellélegzett: a spenótfőzelék, mint olyan, bizony kimarad a heti, havi menüből, hiszen tejjel, tejszínnel készül. Ám egy leleményes háziasszony ezt nem hagyja annyiban!
Popeye óta tudjuk, hogy a spenóttól bizony erőre kapunk! Vagy ha arra nem is, fogyasztásával kimerült vasraktáraink sikerülhet feltölteni! És ha a spenótfőzelék tükörtojással otthon a „nemszeretem” kategóriába tartozik, hát lepd meg a családot ezzel a két különleges spenótrecepttel!
Spenótkrémleves
Azt már tudjuk, hogy muffinban is megállja a helyét a spenót. Most lássuk, hogy funkciónál levesben!
Hozzávalók:
30 dkg spenótlevél
4 dl kókusztej (Na, így jön össze a kókusz és a spenót! Elvégre a tejet helyettesíteni kell valahogy…:-))
1 db hagyma
3 dkg gyömbér
3 dkg sós, pörkölt földimogyoró
fél csomag koriander levél
fél teáskanál chili pehely
1 evőkanál olaj
só, bors, citromlé
A hagymát pucold meg, kockázd fel. A gyömbért pucold meg, majd szintén kockázd fel. Hevítsd fel az olajat, majd pirítsd rajt üvegesre a hagymát és a gyömbért. A spenótot mossuk le, szárítsuk meg. Egy edényben fonnyasztjuk meg kissé, add hozzá kókusztejet és 3 dl vizet, és főzzük körülbelül 3 percig. Ha kész, pürésítsd! Forrald össze újra, ízesítsd a fűszerekkel, citromlével, majd szórd meg egy kis chili pehellyel. Tálalás előtt mehet rá apróra vágott dió, és felaprított korianderlevél. Forrás: essen-und-trinken.de
Egy szuper tésztaétel!
Még hogy a spagetti csak paradicsomos lehet!
Hozzávalók a szószhoz:
20 gramm gyömbér
4 dl kókusztej (cukormentes legyen)
1 gerezd fokhagyma
30 dkg spenótlevél
1 piros chilipaprika
2 evőkanál vaj
só, bors
1 kiskanál fahéj
1 teáskanál currypor
20 dkg spagetti
A fokhagymát és 20 gramm gyömbért reszeljük le. A paprikát vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és szeljük apróra. A spenótleveleket mossuk meg és hagyjuk megszáradni. A kókusztejet, a gyömbért, fokhagymát, chilit, fahéjat, sót, curryport öntsük egy edénybe és forraljuk fel. Kezdjük el főzni a tésztát, közben melegítsük fel a vajat, dobjuk rá a spenótot, fonnyasszuk meg a kicsit. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá a kókusztejes keveréket. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük össze a spenótos szósszal és jó étvágyat hozzá!
Forrás: essen-und-trinken.de