2015.01.17. 07:00:00 8065 57

Könnyű napindító a hét minden napjára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„A reggeli az egyik legfontosabb étkezés a nap folyamán”, „Ki korán kel…”, annak van ideje reggelizni. A fenti intelem ellenére azonban legtöbbünk nem így tesz. Hétvégén a későn kelés miatt csúszhat meg, vagy maradhat el a reggeli étkezés, hétköznapokon a szokásos rohanás okoz fennakadást. Egy bögre tea, egy gyorsan felhörpintett kávé és indulhat a nap. Pedig nem olyan bonyolult indulás előtt össze/bedobni néhány falatot.

Finom reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom reggeli

Hétfő, amikor még nagy a lendület

Egyszerű, de nagyszerű szendvics

Hozzávalók (4 főre, de az étvággyal egyenes arányban változhat):

  • 6 szelet bacon szalonna (inkább húsosabb)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 8 szelet kenyér (teljes kiőrlésű)
  • 1,5 avokádó
  • 8 salátalevél
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 doboz csírakeverék (igény szerint)

A bacont ropogósra sütjük, szalvétára tesszük. Az avokádót felvágom, „húsát” egy mély tálba teszem és villával szétnyomkodom, Sóval, citromlével ízesítem. A kenyereket megpirítom, megkenem az avokádó krémmel, majd tetszőleges ráhelyezem a szendvics „alkotóelemeit”. Jó étvágyat!

Forrás: vitalzone.hu

Kedd, amikor egyre messzebb kerül a hétvége

Müzli házilag

Tégy egy mély tálkába zabpelyhet és az ízlésednek megfelelő gyümölcsöt. Édesítsd pici mézzel, megbolondíthatod egy kis fahéjjal is. Önts rá tejet, vagy fogyaszd a kedvenc gyümölcsjoghurtoddal. Igazi, frissítő napindító finomság. És gyors!

Szerda, amikor a kétségbeesés a tetőfokára hág

Banánturmix

1 banánt turmixolj össze 2 dl tejjel, édesítsd mézzel, hajtsd fel és irány az ovi, iskola, munka.

Csütörtök, amikor kezd visszatérni a remény

„Tükörtojás”-másként

Hozzávalók (a mennyiség az étkezők létszámától és étvágyától függ):

  • sonka
  • tojás
  • só, bors
  • sajt
  • zöldhagyma, karikákra vágva
  • vaj
  • muffinsütő!

A muffinformákat kibéleljük a sonkával, pici sajtot szórunk bele, majd ezekbe beleütjük a tojást. A tetejét sóval, borssal fűszerezzük és egy kevés sajtot még szórhatunk a tetejére. Majd erre kerülnek a zöldhagyma karikák. A 180 fokra előmelegített sütőben szépen megsütjük őket. Puha rozskenyérrel, friss zöldségekkel a legjobb.

Forrás: www.mytaste.hu

Péntek, amikor már tudjuk: van remény

Gyors petrezselymes túró

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 dl natúr joghurt
  • Fokhagyma (ízlés szerint)
  • Só, bors
  • Petrezselyem, apróra vágva

A túrót egy tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a fokhagymát (a reggelre való tekintettel ez ki is maradhat, de a bátrabbaknak mehet bele), petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük. Pirítósra, teljes kiőrlésű, magos kenyérre kenve isteni reggeli.

Szombat, no comment

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg liszt
  • Csipet só
  • 2,5 dkg vaj

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Ehhez adjuk a cukrot és tovább keverjük.

Második lépésben a tojássárgáját a tejföllel felverjük. Hozzáadjuk a sót és a lisztet és sima tésztát keverünk belőle. A tojásfehérje harmadát hozzákeverjük, majd a maradékot is. Egy serpenyőben, közepes lángon némi vajat megolvasztunk. A tésztából 2-3 evőkanálnyit kiveszünk és a serpenyőre rakva kisütjük, először az egyik, aztán a másik oldalát. Ha már mindkét oldala aranybarna, jöhet a következő adag. Lekvárral, nutellával is finom, de juharsziruppal az igazi

Forrás: http://www.chefkoch.de

Vasárnap, egy utolsó szusszanás

Egyszerű croissant (elkészítése szombat délutáni, esti program)

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 1 zacskó instant élesztő
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl tej (langyos)
  • 2 db egész tojás (szobahőmérsékletű) (+ 1 db a kenéshez)
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg vaj

Így készítsd:

A langyos tejhez hozzáadok 1 evőkanál cukrot és beledobom az élesztőt, hagyom kb. 10 percig, hogy felfusson. Közben a lisztet elkeverem a 2 evőkanál cukorral és egy pici sóval, illetve felmelegítem a joghurtot (fontos, hogy ne legyen hűtőhideg!). A lisztbe mélyedést készítek, ebbe teszem a feltört tojásokat, a joghurtot és az élesztőt.

Ha van gépem, azzal, ha nincs, kézzel összegyúrom, dagasztom, amíg egy kicsit ragacsos, ám az edény falától elváló tésztát kapok. Ha megvan, az olajban megforgatom a tésztát és meleg helyen kb. 40-60 percig kelesztem.

A vajat felhabosítom. Ha megkelt a tészta, átgyúrom, 10 részre (egyenlőek legyenek) szedem és téglalapokat (9x15 cm, 5 mm vastag) készítek belőlük. Ezeket a lapokat megkenem vajjal, majd egymásra rétegelem őket és 2 mm vastagra nyújtom. Ha megvan, háromszögeket vágok a tésztából és ezeket kifli formájúra feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, letakarom és egy éjszakát állni hagyom. Másnap, miután tojás sárgájával megkentem, 170 fokos sütőben alig 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...