2020.10.22. 15:24:06 12018 278

Koránkelésre fel! – így lesz könnyebb a reggel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Állítólag vannak korán kelő típusok, meg a sokáig alvó típusok. Nos, utóbbiaknak nem egyszerű reggel felkelni, valahová időben odaérni, vagy egyszerűen csak gördülékenyen elindítani a napot. Vannak viszont olyan praktikák, amikkel meg lehet szokni a koránkelést – még annak is, aki zsigerből utálja.

Vidám ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám ébredés

Legyen motiváló célod!

De tényleg motiváljon. Ha olyasmit kell reggel csinálnod, amit egyébként utálsz, vizsgáld fölül az élethelyzeted, mert úgy sosem fog könnyen menni a korán kelés. Sőt, éppen ez lehet a hajnali kínlódás oka. Ha viszont olyasmit is csempészel a napodba, ami várakozással tölt el, akkor könnyebb kimászni az ágyból. Van, akinek egy édes habos-fahéjas kávé, van, akinek egy intenzív, rövid edzés, nyújtás segít, de akár a kutyusoddal közös játékot beiktathatod erre az időpontra.

Csinálj mindent időre!

De ne csak a felkelést! Szedd össze, hogy milyen készülődési fázisaid vannak a reggeli rutinban és szabd viszonylag szűkre az időt. Például 6.40-ig fogmosás, 6.50-ig kész a smink és így tovább. A „mindenképp el kell indulnom” időpont előtt még legyen szabad tíz perced, ebből lecsíphetsz, ha valamelyik művelet elhúzódna és még úgy is ráérősen indulhatsz el

Iktasd ki a szundi gombot!

Ha „még-öt-perc” típus vagy és kimondottan jól esik még félálomban fetrengeni pár percet, akkor inkább állíts be két darab ébresztőt. Semmiképp ne többet. így tudatosul benned, hogy a másodikra már mindenképp fel kell kelned, mert utána már nem csörög és elalszol, elkésel. A szundi gomb többet árt, mint használ, a harmadiknál már az embernek fogalma nincs, hogy hol tart időben, mennyire van késésben, ráadásul úgy működik, mint a függés. Mindig csak még egy kicsit….

Aludj jól!

Lefekvés előtt pár órával már ne fogyassz energiaitalt, kólát, magas energiatartalmú ételeket vagy kávét. Ne végezz kifejezetten intenzív tevékenységet, a nap utolsó óráiban már hangolódj inkább nyugalomra. Ellenkező esetben, ha sikerül is elaludnod időben, akkor sem pihen igazán a szervezeted. Akkor pedig megfelelő mennyiségű alvás ellenére is fáradt leszel reggel, ami nem könnyíti meg a felkelést. Ha hosszan tartó alvási problémákkal küszködsz, az önmagában is megtudja nehezíteni a reggelt. Használj illóolajokat, szedj levendulakapszulát vagy igyál levendulateát, ellenőrizd, hogy kényelmes-e a matracod, neked való-e az ágyneműd!

Napindító hideg víz

Hideg – de nem jéghideg- vízből érdemes egy pohárral innod közvetlen miután kikeltél az ágyból, de akár oda is készítheted már este az éjjeliszekrényre. Serkentőleg hat, az emésztésedet is elindítja, méregtelenít és hidratál. Nem kell, hogy bármit helyettesíts vele (például a reggeli kávét), csak vedd fel új szokásként! Nem fogod megbánni.

Ha felébredtél, ne feküdj vissza

Ha egy fél, vagy háromnegyed órával a kötelező kelési időpontod előtt megébredsz, már ne feküdj vissza. Az ilyen véletlen ébredésnél viszonylag élénk az ember, de ott suttog a kisördög a vállán, hogy még lenne egy kis ideje aludni. Ha valóban elalszol, sokkal fáradtabban kelsz majd, mint mikor magadtól ébredtél, mert valószínűleg egy mélyebb alvási fázisban csörren majd meg az ébresztőóra.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...