Közeleg a málnaszezon! – Készíts belőle finom és gyors desszertet!
Egy adag friss málna már önmagában is ínycsiklandozó finomság, úgyhogy nem is nagyon kell mellé körítés. De mivel szeretjük a változatosságot, így nem riadunk vissza egy kis tuningtól, már ami a málnás desszertünket illeti! Adjunk hozzá egy kis hideget meg egy kis meleget, és már fogyaszthatjuk is!
Ezt a málnás finomságot kedvelni fogja az is, aki egy kis hidegre vágyik, és az is, aki forrón szereti. Hogy hogy lesz ebből desszert? Na, most figyelj!
Tüzes-jeges málnás csoda!
Fontos, hogy mielőtt nekiállsz ennek a finomságnak, ugorj le a közeli boltba egy doboz vanília és egy doboz csokijégkrémért, majd szerezd be a következő hozzávalókat:
30 dkg málna
3 evőkanál málnapálinka
2 dkg csokis keksz
3 evőkanál cukor
no, és a jégkrémek
A 30-ból 20 dkg málnát tegyél egy edénybe, keverd bele a cukrot és a pálinkát (ha alkoholmentesre szeretnéd, tehetsz bele pálinka helyett narancslevet). Főzd össze, forrald 2 percig, majd a tűzről levéve mehet bele a maradék málna. Tegyél ki tányérokra 1-1 gombóc vanília és csokifagyit, törj mellé, rá a kekszből és mehet mellé a még forró málnás szósz. Jó étvágyat!
Forrás: essen-und-trinken.de