Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!
Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.
Kezdjük a legegyszerűbb verzióval, majd tuningold a fekete italt kedved szerint!
Ha maradnál az alapreceptnél!
Ehhez szükséged lesz:
1 csészényire a kedvenc kávédból
felvert tejszínhabra
2 gombóc vaníliafagyira
kakaóporra vagy csokireszelékre, ahogy éppen kedved tartja
Készítsd el a kávét a szokásos módon és hagyd kihűlni. Egy magas falú pohárba dobj 2 gombóc vaníliafagyit, majd öntsd rá a kihűlt kávét. Erre mehet a tejszínhab, amit szórj meg némi kakaóporral, vagy csokireszelékkel. Dobj bele egy szívószálat és már fogyaszthatod is!
Ha kell egy kis tuning
A legegyszerűbb, ha a vaníliafagyit lecseréled egy másik, a kávéval harmonizáló kedvenc ízedre.
Amikor jeges a kávé, de nem „úgy”! Ehhez szükséged lesz a kedvenc kávédra, jégkockakészítőre, valamint 2,5-3 dl növényi tejre. Főzd le a kávét, ízesítsd a szokásos módon, majd hagyd kihűlni. Ha kihűlt, öntsd bele a jégkockatartóba a fekete italt és tedd a fagyasztóba. Ha megfagyott, dobj néhányat egy magas falú pohárba, öntsd rá a növényi tejet és hagyd, hogy lassan felolvadjanak a jégkockák. Természetesen, ezt is feldobhatod egy kis tejszínhabbal!
Ha maradnál a jégkockánál!Készíts jégkockát! Főzz le egy adagot a kedvenc kávédból, hagyd kihűlni. Egy magas falú pohárba tegyél néhány darabka jeget, öntsd le a kávéval, majd öntsd fel:-) az egészet hideg (növényi) tejjel! Természetesen, ez is megbolondítható egy kis tejszínhabbal!
Forrás: miss.at, coffeecircle.com