2022.09.24. 17:43:34 6953 261

Kreatív képzelet. Használj terméseket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.

Őszi lakásdísz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi lakásdísz

A gyerekekkel összefogva csodás lakásdíszeket, kis bábokat, játékfigurákat, albumokat, ékszereket, kiegészítőket alkothatunk ezekből az őszi termésekből. Nézzük, milyen ötletek színesíthetik a fantáziánkat.

Lakásdíszek termésekből. Az őszi ágas bogas bogyós termésekből színes csokrokat, asztali díszeket készíthetünk, melyek remekül variálhatók az örökzöld ágakkal és aranysárga kalász és fűfélékkel. Ezekből a szépségekből ajtódíszeket fonhatunk, ragaszthatunk egy vessző, vagy koszorú alapra, vidám kis, kreatív boltokban kapható kiegészítőkkel és figurákkal. Készíthetünk a lakásba cserépben tündérkertet is, örökzöldekből, bogyókból és termésekből alkotva az apró kert kellékeit és díszeit. Ágakból és faforgácsból, illetve fakéregből pedig egy-egy édes tündérlak is szépen mutat.

Gesztenye Guszti neve gondolom mindenkinek ismerős. Ki ne készített volna gesztenyeemberkét vadgasztenyéből gyermekkorában. Ennél ma már sokkal jobban belemélyedhetünk a termés játékfigurák világába. Nem csak gesztenyéből, tobozból, makkból, mogyoróból, dióból is lehet alkotni, kis színes bogyókkal és kiegészítőkkel. Régen még nehéz volt a terméseket fúrni-faragni, valahogy összeilleszteni a darabokat. Most már szinte mindent egy mozdulattal összetapaszthatunk ragasztópisztoly segítségével. Nem veszélyes, de nyilván oda kell figyelnünk, a gyermek meg ne égesse magát, és rendkívül gyors, kényelmes módszere az alkotásnak.

Nagy divat manapság a** scrapbook**, azaz kreatív album. A nyáron készült fotókat nagy élmény lesz egy ilyen szép albumban megőrizni kinyomtatva, és termésekkel, levelekkel, színes kiegészítőkkel díszíteni. A terméseket nem mindig az eredeti formájában tudjuk felhasználni az album elkészítéséhez, hiszen például egy diót vicces lenne beleragasztani. De mondjuk a dió belének egy kis vékony szeletkéje, ha megfelelően elmetsszük, nagyon izgalmas dísszé válhat. Biztos vagyok benne, kevés ember jönne rá, hogy ez dióbél, ha látná az albumban. A terméseket szép színesre festve és nyomdázva az album lapjaira látványos motívumokkal szépíthetjük a fotó környezetét.

Gyönyörű ékszereket és kiegészítőket készíthetünk átlátszó műgyantába öntött termésekből. Ehhez már kicsit komolyabb előkészületek kellenek, de a folyamat nem olyan ijesztő és bonyolult, mint elsőre hangzik. A gyanta könnyen használható és kezelhető anyag, csodásan formálható. Néhány alaplépést kell csak megtanulni a kezelésével és a kiöntéssel kapcsolatban és már indulhat is a móka. Jó szórakozást kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...