2021.11.15. 17:54:19 7945 265

Különleges ízekre vágysz? Készíts sushit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kislányom 10 éves lesz. Elmondhatom, hogy a korosztályához képest nem igazán válogatós, szerencsére. Pici korától ugyan voltak kedvenc és kevésbé kedvelt ételei, de alapvetően nagyon sok mindent megeszik. Ennek azért is örülök, mert néha ugyan fanyalogva és kicsit bátortalanul, de hajlandó megkóstolni számára teljesen új ízeket, illetve örömmel kísérletezik egyedül is a konyhában, természetesen felnőtt felügyelete mellett.

Sushi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sushi

Vannak nagyon örömteli felfedezései. A testvérei szülinapi buliján találkozott először a sushival. Lelkesen mesélte, mennyire ízlett neki, különösen az avokádós. Az avokádókrémes kenyér az egyik kedvenc reggelije. Itthon, boltban vásárolt sushival futott össze a hűtőbe tekintve. Azonnal elő is halászta a mélyéről és örömmel ízlelgette az újabb variációkat. Elhatároztam hát, hogy kicsit beavatom a konyha tudományába, ha már ilyen boldogan fedez fel különleges ízeket. Készített már krémes pohár desszertet teljesen egyedül. Csak ámultam és bámultam, milyen fantáziával rakta össze a rétegeket és díszítette a végén. Nagyon kíváncsi vagyok, ezt az újabb kihívást hogyan fogadja majd. Egy egyszerű és könnyen elkészíthető sushi receptet fogunk kipróbálni. Ki tart velünk?

Hozzávalók:

250 g lazac vagy garnéla (friss, nyers), 200 g sushi rizs, 2.7 dl víz, 20 ml mirin (rizsecet vagy szaké), 0.5 kávéskanál wasabi konzerv, 3 db nori lap

Elkészítés:

Mossuk át a rizst, amíg a leve már nem fehér, majd tegyük fel főni. Lassan, kis lángon, hogy épp csak kicsit forrjon, főzzük, míg a leve elfő. Majd tartsuk továbbra is lefedve párolódni körülbelül 30 percig. Amikor kihűlt a rizs, a mirint langyosítsunk fel, ha ez nincs, akkor rizsecetet vagy szakét keverjünk el cukorral és sóval, ez lesz a sushi-zu. Egy lapos edénybe borítva a rizst óvatosan rácsorgatva forgassuk bele a cukros keveréket, majd tegyük félre száradni egy órára. Ha kihűlt és bevizezzük a kezünket, a rizs ragad, de jól formálható állagú lesz.

Összeállítás:

A nori lapot (18x21 cm) a rövidebb oldala mentén kettéhajtva vágjuk félbe. Tegyük sushitekerő gyékénytekercsre (makisu) a fényesebbik oldalával lefelé fordítva. Terítsük szét rajta a rizst, de a norilap hosszanti oldalán hagyjunk 1 cm csíkot hagyjunk szabadon. Itt fog összetapadni az egész tekercs, amikor fel lesz tekerve. A rizst vizes kézzel formázzuk, hogy ne tapadjon a kezünkhöz. Óvatosan vizezzük, mert akkor meg túl nyúlós és vizes lesz. Csak pont annyit használjunk, hogy ne ragadjon. Aki szereti a nagyon csípős wasabit, egy vékony csíkkal tehet a rizs közepére. A közepére egy sávban fektessük a fél centi széles kisebb csíkokra vágott halat vagy a garnélát, egyenként. A bambuszlapot fogjuk össze és tekerjük fel, utána erős mozdulatokkal húzzuk szorosabbra. Párszor meg kell ismételni, amíg jól össze nem tapad és formázódik. Ezután tekerjük ki, középen pedig vágjuk ketté. Majd a két felet tegyük egymás mellé és vágjuk három egyenlő részre. Tálaláskor lehet szójaszósszal, gyömbérrel vagy wasabival ízesíteni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...