2025.12.21. 08:32:54 697 18

Különleges ünnepi saláta – Mert nem csak a franciasaláta lehet ilyenkor a sztár
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek alatt általában a tartalmas falatok és a klasszikus vendégvárók dominálnak, de egy igazán jól eltalált saláta ilyenkor is képes elkápráztatni a családot. A friss, üde ízek remekül ellensúlyozzák az ünnepi asztal sokszor nehezebb fogásait, és tökéletes kísérői lehetnek egy combosabb húsnak vagy egy laktató köretnek.

Karamellizált alma Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karamellizált alma Fotó: 123rf.com

Bár a legtöbben ilyenkor reflexből a franciasalátához nyúlnak – ami természetesen örök kedvenc –, érdemes néha kilépni a megszokott keretek közül. Hiszen annyi izgalmas, kreatív lehetőség lapul a saláták világában! Mit szólnál például egy olyan különleges változathoz, amelyet karamellizált alma dob fel egy kis ünnepi játékossággal? A gyümölcs édessége tökéletesen harmonizál a krémes, sós, akár majonézes vagy joghurtos alapokkal, és sokkal elegánsabbá teszi az ételt, mint azt elsőre gondolnánk. Egy ilyen saláta nemcsak finom, de igazi beszélgetésindító is lehet az újévi asztalnál. A cikkben megmutatom, hogyan készül ez a különleges verzió, amely garantáltan új kedvenc lesz a családban.

Madársaláta karamellizált almával – nem csak az ünnepi asztalra

Hozzávalók:

  • 20 dkg madársaláta

  • 7 dkg sonka (vékony szeletekre szelve)

  • 1 db alma

  • 3 dkg dió

  • 1 db hagyma

  • 2 evőkanál mélyhűtött málna

  • 1 evőkanál cukor

  • 1 evőkanál méz

  • 2 evőkanál gyümölcsecet

  • 3 evőkanál dióolaj

  • só, bors

A salátát mosd meg, hagyd megszáradni. A diót pirítsd meg, majd utána zsiradékon a sonkát is. Az almát mosd meg, távolítsd el a magházát, majd szed szeletekre. Pirítsd meg abban a zsiradékban, amiben a sonkát is, majd mehet rá a cukor, amivel karamellizáld. A dresszinghez a mézet, ecetet, borsot, sót keverd össze, a dióolajat vékony sugárban keverd hozzá. Végül a hagymát és a málnát is keverd hozzá. A madársalátát tedd egy edénybe és keverd össze a dresszinggel. Ha tálalod, a sonkát, almaszeleteket és a diót csak akkor szórd a salátára.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...