2017.10.09. 14:08:51 10700 360

Kutyusra vágysz? – Ezeket fontold meg, mielőtt kutyát veszel magadhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Születésnapra, esetleg a közelgő karácsonyra egy kutyussal megajándékozni a család legkisebb tagját, tagjait remek ötlet lehet, ha úgy látjuk, felkészült már a gyermek egy ilyen nagy feladatra. Persze, a gyerkőc felkészültségén kívül még van néhány szempont, amit figyelembe kell vennünk, ha úgy döntünk, eb kerül a családba.

Kölyök kutyus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kölyök kutyus

Mielőtt elindulnátok a közeli állatkereskedésbe, körülnéznétek a környék tenyésztőinél, vagy az állatmenhelyen, fontoljátok meg, mégis milyen fajta kutyus illene az otthonotokba. Illetve, hogy illene-e egyáltalán?

Nem mindegy, hova?

Vagyis nem mindegy, hova hozod majd haza a kutyust! Lakásotok van, esetleg van egy apró udvarotok? Vagy ellenkezőleg, családi ház, óriási kerttel, udvarral? És ha van külső teretek, az mennyire alkalmas egy kutya számára? Ha sok a virág, egyéb növény, nem biztos, hogy sokáig együtt tudnának élni egy mindent ki- illetve elásó kutyussal! Szóval, ezek függvényében válassz, milyen méretű, fajtájú, korú ebuszt tudnátok bevállalni.

Nem mindegy, honnan?

Fontos, hogy azt is meggondoljátok, honnan hozzátok a kutyust? Menhelyről, tenyésztőtől? Ebből adódik majd a következő kérdés is!

Kora?

Ha a menhely mellett döntetek, nyilván nem kölyökkutyát szeretnétek. Ilyenkor számolni kell azzal, hogy a kutyus már az előző helyén, helyein felvett-e bizonyos szokásokat, illetve hogy az előző „életeiből” hozott traumák mennyire viselték meg lelkileg? (Sajnos, a menhelyes kutyák egy része sanyarú sorsot tudhat maga mögött.) Ha egészen pici ebet szeretnétek, ott Ti lesztek majd hatással a későbbi viselkedésére, hiszen Ti nevelitek majd. Viszont ebben az esetben számolni kell néhány lepisilt, esetleg lekakilt szőnyeggel, járólappal, megrágott cipővel, bútorral.

Fajtája?

Alaposan végig kell gondolni, milyen fajta passzolna a családotokhoz leginkább. Mind méretben, mind viselkedésben egyaránt. Szinte majdnem minden további kérdés ezzel függ össze.

Idő, idő, idő

Jól gondoljátok meg, mennyi időt tud a család a kutyusra áldozni? Lesz elég idő levinni sétálni rendszeresen, játszani vele akár bent, akár kint? Ha hosszabb időt nem töltetek majd otthon, magatokkal tudjátok-e vinni, lesz, aki majd vigyáz rá, illetve van-e a közelben kutyapanzió, ahova esetleg el tudjátok vinni több napra is, ha nincs más lehetőség?

Pénz, pénz, pénz

Egy kutya a családban, bármilyen szép dolog is, jár némi költséggel. Fajtától, mérettől függ, hogy mennyivel, de jó, ha ezt előre belekalkuláljátok a családi költségvetésbe.

Egy életre szól…

Bármilyen fajta mellett döntesz, azzal számolj, hogy egy kutya nem 1 napra, nem két hétre, vagy pár hónapra szól! Ha magunkhoz veszünk egyet, akkor azzal megígérjük, hogy egy életen keresztül a társai leszünk, vigyázunk majd rá. (És ő ugyanezt gondolja majd!:-)) Szóval, ennek tudatában döntsetek arról, szeretnénk-e ebet a családba? Ha a válasz igen, és képesek leszünk vállalni érte a felelősséget, számoljunk azzal is, hogy egy kutyus valóban egy életre szól – ám „csak” az ő élete idejéig maradhat velünk. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy a kutyák sokkal rövidebb ideig élnek, mint az emberek. Elveszíteni egy négylábú barátod pedig szintén nem könnyű…

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.