2024.05.12. 17:51:24 5957 212

Légy természetes a mosásban is! – Így helyettesítsd a mosószert természetes anyaggal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem is gondoljuk, hogy mennyi kemikáliát, szennyező anyagot juttattunk a természetbe igazából azzal, hogy tisztává szeretnénk varázsolni az otthonunk, a környezetünket. Habár egyre több helyen jelennek meg az alternatív anyagok, mosogatószer, mosószer, egyéb tisztítószer formájában, azért még van hova fejlődnünk.

Borostyán Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borostyán Fotó: 123rf.hu

Valószínűleg dobnánk egy hátast, ha megtudnánk, hány kilogramm mosószert, öblítőt használunk el 356 nap alatt. A drogériák polcain azét találni alternatív, természetes, vagy természetesebb lehetőségeket, ám ha 100 %-ra akarsz menni, van egy növény, amivel csodát tehetsz a ruháiddal és a környezeteddel egyaránt.

Nem csak a ház falát díszítheti

A borostyánt senkinek sem kell bemutatni. A leggyakrabban házak falára felfutva találkozhatunk vele, de virágcsokrokban, koszorúkon, élő növényes díszeken is megtalálható. És hogy kerül a borostyán a mosógépbe? Hát úgy, hogy Te magad készítesz belőle természetes mosószert. Amire szükséged lesz ehhez:

  • 3 dl víz

  • 1 teáskanál mosószóda

  • 10 levél borostyán

  • 3-5 csepp illóolaj

  • 1 evőkanál almaecet

A borostyánleveleket mosd át, majd tépkedd szét nagyobb darabokra. Tedd egy csavaros tetejű üveg aljára, majd öntsd le forró vízzel. Csavard rá az üveg tetejét, és hagyd így állni néhány órát. Közben alkalmanként rázd meg az üveget – akkor jó, ha már kicsit habzik a „mosószered”. Ezek után szitán szűrd le a lét, tedd egy edénybe, majd add hozzá a többi hozzávalót! Hűvös helyen, néhány napig eláll, úgyhogy túl nagy mennyiséget egyszerre ne készíts belőle. Arra ügyelj, hogy a levelek gyűjtése közben viselj gumikesztyűt, mert a borostyán mérgező is lehet. A belőle készült mosószer veszélytelen, ám – ahogy egyéb más szerek se – szembe, orrba, szájba ne kerüljön belőle.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...