Legyen még egy kicsit nyár! – Készíts citromos pohárkrémet!
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem személy szerint az idei nyártól valamiért nehéz elszakadnom. Pedig nem történtek nagy dolgok, vagy nagy változások az életemben, életünkben, mégis jobban összeszorult a szívem augusztus végén. Még szerencse, hogy megidézni az elmúlt hónapokat nem is olyan bonyolult!
Csak néhány nyugalmas perc, nyári fotók és egy hűsítő finomság kell hozzá. Az első kettőről Neked kell gondoskodnod, ám a finomsághoz van egy tuti receptünk!
Krémes is, citromos is
Mi eleveníthetné fel jobban az utóbbi hetek életérzését, mint egy krémes, citromos finomság? Készítsd el ezt a pofonegyszerű pohárkrémet és gondolj nosztalgiával a forró napokra!
A citromos csodához végy:
4 evőkanál cukrot
1,25 deciliter tejszínt
3 db tojást
3 lap zselatint
4 evőkanál vizet
1 db biocitromot
A citrom héját reszeld le, a levét nyomkodd ki. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd hideg helyre. A zselatint oldd fel hideg vízben. A tojások sárgáját verd fel a cukorral, majd keverd bele a citromhéjat és a –levet. Közben a vizet kezdd el melegíteni, hogy a zselatin lapok szépen feloldódjanak. Hagyd kihűlni, majd az egészet add a tojássárgájás krémhez. Az egészet tedd hűvös helyre, hogy a krém összeálljon. Verd fel a tojások fehérjét, majd a tejszínt, és végül óvatosan keverd mindkettőt a lehűtött tojássárgájás krémhez. Tálalásig tedd hűtőbe az egészet. Ha úgy érzed, kellően lehűlt, tedd a krémet üvegpoharakba, a tetejére nyomhatsz némi tejszínhabot és így tálald.
Forrás: brigitte.de