2022.04.28. 12:10:00 6730 272

Lélektisztítás gyógynövényekkel? Van ilyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyógynövények varázslatos világa évezredek óta nyűgözi le és tartja izgalomban az emberiséget. Rég elfeledettnek hitt tudás kerül elő újra és újra, amelyekkel testi jólétünk mellett lelkünk egészsége is megőrizhető.

Bazsalikom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bazsalikom

Ha korábban azt hitted, hogy a gyógy- és a fűszernövények tudománya megáll a testi problémák enyhítésének segítésében, most elkezdhetsz más szemmel nézni a herbáriumok kedvelt kincseire. Lássuk, mi mire való még!

Bazsalikom

A béke növényének tartják, mert jelenlétével segíthet az emberi kapcsolatokat erősíteni. A lelki megtisztulást is a bazsalikomnak tulajdonítják.

Citromfű

A test fájdalmainak csillapítása mellett szintén gyakran használják a depressziós vagy szorongó lelkületű személyek tüneteinek enyhítésére. A citromfüvet hálószobánkban érdemes tartani.

Csalán

Bejárati ajtónk környékére ültetve a csalánnak tulajdonított erő képes lehet megvédeni házunk népét a külső ártalmak ellen. A fájdalmas csípéséről ismert növény segíthet a meghitt hangulatba kerülésben is.

Gyermekláncfű

A köznyelven csak pitypangként emlegetett sárga virágú növénnyel lelki erőnket és kitartásunkat tudjuk növelni.

Körömvirág

Lelki bajaink enyhítőjeként érdemes asztalunkon tartani egy-két cseréppel az élénk színű virágból, mivel nyugalmat hozhat számunkra ez a gyógynövény.

Rozmaring

A szeretet és a pozitivitás erősítése mellett a stresszt is segíthet csökkenteni. Ehhez csupán egy kis csokor szárított rozmaringot kell az ablakunkba akasztani.

Forrás: www.bien.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.