2021.01.03. 13:45:32 7139 205

„Lencse-fincsi” – Desszert vörös lencséből, ha eltúloztad volna a szilveszteri adagot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A január még sokunknál a lencséről szól, igyekszünk felhasználni az elmúlt év végén felhalmozott készleteket. Ilyenkor készülhet belőle (még egy adag) leves, (még egy adag) saláta, esetleg (még egy adag) főzelék. Vagy éppen desszert, ha szereted a változatosságot.

Vörös lencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörös lencse

Ha az óév búcsúztatására, illetve az újév köszöntésére a vörös lencsét választottad, akkor most nyert ügyed van, mert készíthetsz belőle egy szuper „galuskát.”

Lencse galuska, édesen

Hozzávalók:

  • 1,5 dl almalé

  • 4 evőkanál kókuszreszelék

  • 2-3 teáskanál méz vagy juharszirup

  • 7 dkg vöröslencse

  • 1 db egész kardamom

  • só, fahéj, kurkuma

A kardamomot törjük fel, tegyük egy teatojásba, majd tegyük az almalébe, amit előzőleg egy edénybe öntöttünk. Ebbe mehet a vöröslencse. Az egészet közepes lángon főzzük, amíg a lencse meg nem puhul – ez körülbelül negyed óra. 7 perc után vegyük ki a filtert. Az elpárolgott folyadékot vízzel pótolhatjuk. A főzés végére a lencse felveszi majd az összes folyadékot. A megfőtt lencsét pürésíthetjük is, majd mehet bele a kókuszreszelék és a fűszerek ízlés szerint. Egy evőkanál segítségével szaggass belőle apró galuskákat, tedd tányérra. Mehet rá egy kis juharszirup vagy méz, darált dió és/vagy valamilyen citrusos gyümölcs.

Forrás: herbs-and-chocolate.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!