2025.08.25. 12:30:33 1423 55

Málnás receptből soha nem elég: édesen fanyar csoda a nyárból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A málna igazi nyári kincs – egyszerre édes, fanyar és üdítő. Nemcsak finom, de az egyik legegészségesebb gyümölcs is: tele van antioxidánsokkal, rostokkal és vitaminokkal, így nemcsak a testünket, de a bőrünket is támogatja. A piros gyümölcs könnyedén beilleszthető az étrendünkbe: smoothie-ba, zabkásába, süteményekbe, de akár salátába is tökéletes.

Friss málna Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss málna Fotó: 123rf.com

Mivel alacsony a kalóriatartalma, a diétázók is bátran fogyaszthatják. A málnából készülhet lekvár, szörp, fagyi, vagy csak úgy magában elropogtatható egy forró délutánon. Az élénk színe és friss illata igazi nyári hangulatot varázsol. Emellett a málna jót tesz az emésztésnek, segít a vércukorszint egyensúlyban tartásában, és még a gyulladásokat is csökkentheti. Egyetlen marék belőle is igazi vitaminbomba! Könnyen variálható más bogyós gyümölcsökkel is, de önmagában is megállja a helyét minden asztalon. Érdemes frissen fogyasztani, de le is fagyasztható – így a nyár egy kis darabját télen is élvezhetjük. A málna tehát nemcsak finom, de igazi szuperélelmiszer is.

Most jöjjön egy szupergyors, szuperfinom édesség ebből a szuper gyümölcsből!

Hozzávalók:

  • 2 db, sütőben is használható csésze, tálka

  • 2 evőkanál zabpehely

  • 4 evőkanál liszt

  • fél teáskanál sütőpor

  • 2 evőkanál barna cukor

  • 1 db tojás

  • 10 dkg fagyasztott málna

  • 1,5 evőkanál vaj

  • fél dl tej

  • 2 gombóc fagyi

  • porcukor, vaj

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a barna cukrot és a zabpelyhet. Olvasszuk fel a vajat, majd a tojást, tejet adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és kézi habverővel keverjük egynemű tésztává. Forgassuk bele a málnát a tésztába. Kenjünk ki két hőálló bögrét vajjal, és osszuk el bennük a tésztát. Mehetnek a 200 °C-ra (hőlégkeverésesben 180 °C-ra) előmelegített sütőbe, ahol negyed óra, esetleg 20 perc alatt süssük készre. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg porcukorral, és a tetejét „koronázzuk” meg egy-egy gombóc fagyival.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...