Maradjon egészséges a salátád! – Ezt a 3 egészségesnek hitt alapanyagot kerüld
Végre itt a március, most már el is hisszük, hogy lesz tavasz!:-) A napos órák számának növekedésével párhuzamosan nő a kedvünk, hogy ebéd vagy vacsora mellé, esetleg gyanánt összedobjunk egy finom salátát. És nem csak az ízlelőbimbóinknak, az alakunknak is jót tesz. De nem minden esetben!
Azt hihetnénk, egy saláta minden esetben egészséges és alakbarát fogás, ám a kevésbé jól összeválogatott alapanyagok könnyen elronthatják, sőt, igazi kalóriabombává változtathatják a gondosan összeválogatott zöldségeket. A következő hozzávalókat kerüld, ha valóban egészséges és alakbarát fogásra vágysz!
Habár egy adag sajt feldobhatja ezt a zöldséges finomságot, ám bőven megnöveli annak kalóriatartalmát is. Ha már figyelsz a sajt zsírtartalmára, fél siker. Ha viszont teljesen száműznéd ezt a fajta tejterméket, ám a fehérjetartalomra figyelnél, a quinoa vagy a lencse remek alternatíva lehet. De próbálkozhatsz növényi sajttal is, habár ott sem árt figyelni annak zsírtartalmára. Ha figyelsz a fehérjetartalomra, egy keményre főzött és felkockázott tojás lehet a legjobb megoldás. És ráadásul még finom is!
Néhány pirított kenyérkocka kellemesen ropog majd a finom zöldségekkel, ám megeshet, hogy a kalóriaszámolgatás közben meglepődnél. Ha már kenyérkocka, válassz gluténmentes kenyeret, vagy jó választás lehet ilyenkor néhány karika puffasztott rizsszelet is.
Ha valóban csökkentenéd a salátád kalória tartalmát, felejtsd el a készen vásárolható dresszingeket! Egy doboz sovány joghurt elkeverve finom zöldfűszerekkel, borssal, sóval és már mehet is az összeaprított zöldségekre. Vagy mehet rá finom olíva- vagy tökmagolaj és egy kevés vörös- vagy fehérborecet.
Ötlet: madame.de