2024.02.01. 17:52:08 8228 259

Mediterrán ízorgia, tonhalsteak szicíliai módra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hűvös napokon még inkább kedvünk támad felidézni a nyarat. A konyhába most Szicíliát hozzuk el egy különleges és ízletes főétel megalkotásával, amely gazdag mediterrán ízekkel kényezteti az ízlelőbimbókat. Ismerd meg, hogyan készítheted el otthon ezt a tápláló, tonhalas fogást!

Tonhalsteak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tonhalsteak

Ezekre az alapanyagokra lesz szükséged

  • 4 db tonhalsteak (kb. 150-200 g/db)

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál fokhagymapor

A paradicsomos szószhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 közepes vöröshagyma (finomra vágva)

  • 3 gerezd fokhagyma (zúzva)

  • 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)

  • 1/2 csésze fekete olívabogyó (kimagozva)

  • 2 evőkanál kapribogyó

  • Friss bazsalikomlevél (apróra vágva)

  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Így készül a szicíliai tonhalsteak

Mosd meg tonhalsteakeket és itasd fel a nedvességet papírtörlővel. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, fekete borsot, sót, oregánót és fokhagymaport. Kend be a halszeletek mindkét oldalát ezzel a fűszeres olajjal, majd hagyd pácolódni legalább 15-20 percig.

A szicíliai paradicsomszósz elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsd 2-3 percig. Adj hozzá zúzott fokhagymát, majd öntsd hozzá a darabolt paradicsomot. Ezután mehet bele az olíva- és a kapribogyó is. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd adj hozzá friss bazsalikomot.

A tonhalsteak sütése:

Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat közepes-haladó lángon. Süsd meg a tonhalsteakjeidet mindkét oldalon 2-3 percig (a belsejük maradjon kissé nyers, ha kívül ropogós kérget szeretnél, vigyázz ne szárítsd ki). Miután elkészültek, helyezd a halat a tányérokra, és locsold meg a szicíliai paradicsomszósszal. Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, és tálald melegen.

Próbáld ki ezt a receptet, hogy egy egyszerű tonhalsteak is izgalmas és különleges élménnyé válhasson az asztalodon!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.