2022.09.17. 17:54:55 5732 269

Meggymag vagy, vagy …? – Te mi csinálsz a maradék meggymaggal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az újrahasznosításnak egyre nagyobb jelentősége van, és lesz is. Egyre többen ismerjük fel, hogy nem szipolyozhatjuk ki a Földet a végtelenségig, kicsit vissza kell térnünk a gyökereinkhez, amikor is őseink nem leigázva, sokkal inkább szimbiózisban éltek a bolygónkkal.

Meggy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Meggy

És mivel tudjuk, hogy sokszor egészen apró dolgokon múlik sok minden, meg hogy a sok kicsi sokra meg(g)y, ne is csodálkozzunk azon, hogy a meggymagot is lehet, sőt érdemes is újrahasznosítanunk.

Hogy mi készülhet a maradék meggymagból?

  • Stresszes vagy? Sebaj, maradék meggymagból egyedi stresszlabdát készíthetsz, hogy így vezesd le a feszültséget.

  • Legyen belőle dísznövény! Egy apró gyümölcsfa az erkélyen jól mutatna, ugye? Legyen, mondjuk cseresznye- vagy meggyfa, már ha van hozzá magod!

  • Akár hidegen, akár melegen is jó! Tudtad, hogy a magpárna akár hűtve, akár melegítve a segítségedre lehet, fájdalom esetén?

  • A szobanövények is szeretni fogják! Mielőtt el/átülteted a kedvenc növényedet egy másik cserépbe, rakj a cserép aljára egy 2-5 centiméteres réteget magokból, hogy ezzel is akadályozd a víz pangását!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.