2020.12.27. 13:32:31 11831 247

Menekülj, ha ezekkel a barátság típusokkal találkozol!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Barátságokat kötni és barátokat találni a mai világban nem könnyű feladat, hiszen ehhez kölcsönös szimpátia szükséges, továbbá pozitív és érdekmentes kötődés.

Barátság vége - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barátság vége

Nagyon jól ismerjük a mondást: Az életünkben nem a barátok száma, hanem a barátság minősége az igazán fontos! Mégis, hajlamosak vagyunk bizonyos emberekbe sokkal többet gondolni, mivel számunkra a barátság fogalma valami különleges, szeretetteljes dolgot jelent. Viszont vannak, akiknek a barátság, mint fogalom értelmezése egyet jelent az elnyomással, az irigykedéssel, a kihasználással és a saját érdekük érvényesítésével. Ezek az emberek nem lesznek melletted, ha igazán bajban vagy. Na de honnan ismered fel őket? Adunk számodra egy-két tippet, hogy könnyebben lásd, melyek azok a barátságtípusok, melyeket érdemes a saját belső harmóniád megőrzése végett elkerülnöd:

A drámázás nagymestere

Ne feledjük, vannak azok az élethelyzetek, amikor valóban eltörik a mécses és nagyszerű érzés kiönteni a szívünket egy barátunknak. A probléma akkor keletkezik, amikor csak ekkor keres meg a barátunk. Az ilyen típusú embernek 2-3 hetente történik egy világrengető esemény az életében, amiről órákig tud téged traktálni. Azonban, ha szóba hozod a saját gondod, azonnal legyint és közli veled a bajod jelentéktelenségét, hiszen neki ennél sokkal komolyabb nehézségei vannak. Te pedig csak addig vagy jelen a mindennapjaiban, amíg kiönti a „lelkét” és már tovább is áll, mert amikor rendben mennek a dolgai a színét nem látod. Vajon te hol vagy ebben a barátságban?

A látszat barátság

Ott vagy, jelen vagy! Segítesz, amiben csak kell! Támogatást nyújtasz, mint egy jó barát. - Ő is ezt mondja, szólj bátran, ha bajban vagy. - Bizonyára te is nehezen kérsz segítséget, akár büszkeségből, vagy csak azért, mert nem akarod terhelni a problémáiddal a barátaid. Végül kétségbeesésedben hozzá fordulsz. Tudod, hogy módjában áll a segítségnyújtás és bízol a szeretetében is. Majd hirtelen a hűlt helyét találod. Legalábbis akkor biztosan, ha te kérsz segítséget. Ez a típusú ember az, akinél biztos lehetsz abban, hogy újra előkerül, amikor neki van szüksége rád. A látszat barátság megtestesítője ez a típus.

A versengő és érezd magad kevesebbnek típus

Minden esetben szabotálni akarja az ötleteidet, elképzeléseidet. Szerinte hülyeség az álmod, és az a helyes és tökéletes, amit ő csinál. Ez a típus az általa vélt hiányosságaidat fogja felhasználni ellened, azaz ebben fog versenyezni veled. Ha nincs férjed, biztosan hencegni fog azzal mennyire nagyszerű ember a párja, ha nincs gyermeked, akkor arról, hogy a világ legtermészetesebb dolga a szülés, és mennyire sajnálja azokat, akiknek nincs. A fitogtatás skálája igen széles az ilyen típusú „barátok” esetében. Viszont nem szabad elfelejteni, ha versenyezni és eltaposni akar ez a típusú ember, az mindig azt jelenti, hogy valamivel többet nyújtasz a világnak, mint amire ő képes és ezért irigykedik. Ezek az emberek nem támogatnak és nem töltik meg pozitív érzésekkel a lelked, éppen ezért húzd meg velük szemben a határokat. Légy olyanokkal, akik inspirálnak, feltöltenek!

Tipp: Mint minden kapcsolat, a barátság is a türelmen, a kompromisszumon és a szereteten alapszik. Nem vagyunk mindig formában, és olykor nem vagyunk jó barátok sem, de fontos, hogy mindig átbeszéljük a sérelmeinket, ezáltal is lehetőséget biztosítva a másik félnek arra, hogy könnyebben megtalálja hozzánk azt a bizonyos kulcsot, amivel könnyebben kezelhet bennünket. Éljünk a kommunikáció lehetőségének ajándékával. Ezáltal is megteremtve minőségi kapcsolatainkat. - És ha mindezek ellenére is csak negatív töltetet érzünk, akkor valóban tovább kell lépnünk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...