2021.03.20. 16:00:35 10950 310

Mennyei sütemény receptek nemcsak húsvétra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a korlátozások miatt nem fogadhatunk locsolókat, azért ez mégse szegje kedvünket attól, hogy idén is különleges desszertek kerüljenek a sonka és piros tojás mellé. Íme, 2 nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény recept, amit imádni fognak az édesszájú családtagjaid!

Sütemény ostyából - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény ostyából

Sült fagyi

Hozzávalók a piskótalaphoz

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál finomliszt

Hozzávalók a fagyihoz

  • 40 dkg csokoládé fagyi
  • 10 dkg meggy
  • 0,5 dl rum
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Első lépésként a meggyet áztasd be a rumba. Majd a szokásos eljárás szerint süsd meg a piskótalapot. Ehhez a tojásfehérjéket a cukorral és egy csepp citromlével verd kemény habbá. (2 fél megmosott tojáshéjat tegyél félre, mert később szükség lesz rá.) Amikor már annyira kemény a hab, hogy felfordítva sem esik ki a tálból, adagold hozzá egyenként a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és fokozatosan a lisztet. Óvatosan keverd össze, majd előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt lapos tepsiben mérsékelt lángon vagy hőfokon süsd meg.

Amikor kihűlt a piskótalap, elkezdheted a sült fagyi második fázisát. A sütőt kezdd el újra előmelegíteni. A piskótából akkora lapot vágj ki, amekkorában szeretnéd majd tálalni a desszertet.

Figyelj rá, hogy a piskótalapot olyan tálalótálra tedd, amit a forró sütőbe is be tudsz helyezni. Amikor ezzel megvagy, rá kerülhet a piskótára a meggy. Közben a tojásfehérjéből a cukorral és citromlével verj nagyon kemény habot. Amikor már teljesen felforrósodott a sütő a meggyes piskóta lapra helyezd rá a fagyit majd vond be az egészet a tojásfehérjéből felvert kemény habbal. Ezután a korábban félretett tojáshéjakat nyomd bele a habba, hogy kis kosárkák keletkezzenek, és irány a forró sütő. Körülbelül 10 perc alatt süsd pirosra. A végén a tojáshéjakat távolítsd el és a helyére tegyél meggyet. Tálald azonnal, az élmény nem marad el.

Mézes ostya

Hozzávalók az ostyához:

  • 4 db ostyalap
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg vaj
  • 2 dl méz
  • 25 dkg dió

Hozzávalók a tetejére

10 dkg étcsokoládé 1 evőkanál napraforgó olaj

A cukrot és a tojásokat egy lábasban folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Legalább 10 percig forrjon is, így kaphatunk egy igazán ízletes krémet. Ezután vedd le a tűzhelyről. Amikor kihűlt a krém, keverd bele a vajat. Tedd félre a krémet, egy másik lábasban a mézet forrald fel és add hozzá a diót. Akkor tökéletes, ha van egy kis pörkölt illata, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg. Amint ezzel megvagy, öntsd hozzá a már korábban elkészített kihűlt vajas masszához. Rétegesen töltsd meg az ostyalapokat ezzel a krémmel. A tetejére pedig gőz fölött az étcsokit és az olajat olvaszd fel, ezzel vond be. Majd az elkészült süteményt pár órára tedd be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítheted még tejszínhabbal is.

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.