2024.08.11. 08:23:42 6670 216

Mert a tökéletes főtt tészta igenis létezik! – Így készítsd el a szószos verziót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tökéletes tészta elkészítése sokszor nagyobb kihívás, mint amilyennek elsőre tűnik. Az egyszerű alapanyagok ellenére számos praktika létezik, amelyekkel elérhetjük a tökéletes állagot és ízt. Hogyan érhetjük el, hogy a tészta ne ragadjon össze? Mikor kell sózni a főzővizet? Mi a titka az al dente állagnak?

Szószos tészta Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szószos tészta Fotó: 123rf.hu

Ezekre és még sok más kérdésre adnak választ a tésztafőző praktikák, amelyekkel nemcsak időt takaríthatunk meg, hanem garantáltan ínycsiklandó ételeket tehetünk az asztalra. Fedezzük fel együtt a tésztafőzés rejtelmeit, hogy minden alkalommal sikerélménnyel záruljon a konyhai kalandunk!

Ha a szószos verzióra szavazol, vagyis nem szeretnél tálaláskor külön a tésztával és a szósszal bíbelődni, a következő tanácsokat fogadd meg!

  • Magas falú edényt válassz, hogy a spagetti tészta is bővel elférjen az edényben!
  • Forrald fel a vizet, a sót pedig a forrásban lévő vízbe tedd bele!
  • Mehet is a vízbe a tészta!
  • A fedőt ne rakd vissza, hanem folytonos kevergetés mellett várd ki, míg a tészta megfő!
  • Míg a tésztád készül, vegyél ki a főzővízből 1-2 merőkanállal, amit majd a szószhoz tehetsz. A szószt az általad kedvelt recept alapján készítsd el!
  • Ha elkészült a tészta, öntsd le a róla a vizet.
  • Keverd meg a közben elkészített szószt, majd öntsd bele a tésztát, illetve mehet hozzá az előzőleg kimert főzővíz.
  • Ízesítsd a szószos tésztádat sóval, borssal és mindenféle, frissen vágott zöldfűszerekkel.
  • A végén ne felejts el egy kis kocka vajat hozzátenni, hogy még krémesebb legyen!

Jó étvágyat!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...