Mi legyen a csokimikulásokkal? – 1+1 gyors recept a maradékból
Ha a Mikulás úgy ítélte meg, hogy Nálatok olyan jó gyerekek laknak, hogy mindezt csak úgy tudja kifejezni, hogy temérdek csokival tömi meg az apró csizmákat, és azok elpusztításában már Apa sem tud segíteni, akkor lép a színre Anya, aki néhány frappáns ötlettel rukkol elő, hogy finom desszertek formájában éljenek tovább a jutalom csokik.
Vagyis ha valamilyen édességbe kerülnek felhasználásra az ajándék csokik, akkor nem lesznek túl hosszú életűek. De hát az a csokoládé mikulások sorsa, hogy valahogy így végezzék:
Szuper gyors csokiropogós
Ráadásul sütés nélkül!
Hozzávalók:
10 dkg maradék csokoládé (lehet, tej-, ét-, vagy fehércsoki is)
3 dkg natúr, tehát nem cukrozott kukoricapehely
A csokoládét megolvasztjuk, a kukoricapelyhet apró darabokra törjük. Ha a csoki megolvadt, beleönthetjük a pelyhet, melyet aztán alaposan beleforgatunk. Ha kész, egy kanál segítségével kis halmokat képezünk a masszából, amit aztán zsírpapírra rakunk és hagyunk megdermedni. Ha hűtőbe tesszük egy kis időre, szinte azonnal fogyasztható is. Ha van kedvünk, még meleg állapotában megszórhatjuk kókuszreszelékkel, egy kis mandulával, vagy színes dekorcukorral.
Pofon egyszerű csokis „kenyér”
Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
7 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
14 dkg csoki
4 db tojás
8 dkg őrölt mandula
A vajat a cukorral simára keverjük, a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat egy habverővel a vajas krémhez keverjük. A fehérjét félrerakjuk. A lisztet, sütőport, őrölt mandulát összekeverjük a vajas-tojásos-cukros masszával, majd beletesszük az előzőleg, gőz fölött megolvasztott csokoládét. Ha szépen összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Az egészet egy kivajazott, esetleg sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd előmelegített sütőben, 180 ⁰C-on, nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütjük. A villapróbát kerüljük, mert könnyen összeeshet a tészta.
Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>
Forrás: kochbar.de