2016.12.10. 08:43:59 12391 306

Mi legyen a csokimikulásokkal? – 1+1 gyors recept a maradékból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a Mikulás úgy ítélte meg, hogy Nálatok olyan jó gyerekek laknak, hogy mindezt csak úgy tudja kifejezni, hogy temérdek csokival tömi meg az apró csizmákat, és azok elpusztításában már Apa sem tud segíteni, akkor lép a színre Anya, aki néhány frappáns ötlettel rukkol elő, hogy finom desszertek formájában éljenek tovább a jutalom csokik.

Csokimikulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokimikulás

Vagyis ha valamilyen édességbe kerülnek felhasználásra az ajándék csokik, akkor nem lesznek túl hosszú életűek. De hát az a csokoládé mikulások sorsa, hogy valahogy így végezzék:

Szuper gyors csokiropogós

Ráadásul sütés nélkül!

Hozzávalók:

  • 10 dkg maradék csokoládé (lehet, tej-, ét-, vagy fehércsoki is)

  • 3 dkg natúr, tehát nem cukrozott kukoricapehely

A csokoládét megolvasztjuk, a kukoricapelyhet apró darabokra törjük. Ha a csoki megolvadt, beleönthetjük a pelyhet, melyet aztán alaposan beleforgatunk. Ha kész, egy kanál segítségével kis halmokat képezünk a masszából, amit aztán zsírpapírra rakunk és hagyunk megdermedni. Ha hűtőbe tesszük egy kis időre, szinte azonnal fogyasztható is. Ha van kedvünk, még meleg állapotában megszórhatjuk kókuszreszelékkel, egy kis mandulával, vagy színes dekorcukorral.

Pofon egyszerű csokis „kenyér”

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj

  • 15 dkg cukor

  • 7 dkg liszt

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 14 dkg csoki

  • 4 db tojás

  • 8 dkg őrölt mandula

A vajat a cukorral simára keverjük, a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat egy habverővel a vajas krémhez keverjük. A fehérjét félrerakjuk. A lisztet, sütőport, őrölt mandulát összekeverjük a vajas-tojásos-cukros masszával, majd beletesszük az előzőleg, gőz fölött megolvasztott csokoládét. Ha szépen összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.

Az egészet egy kivajazott, esetleg sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd előmelegített sütőben, 180 ⁰C-on, nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütjük. A villapróbát kerüljük, mert könnyen összeeshet a tészta.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: kochbar.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tudod, mi az a smoothie bowl? Bűnözz legálisan!

Ahogy minden területen, a gasztronómiában is trendek jönnek, trendek mennek. Ami viszont állandó, hogy aki odafigyel arra, hogy egészségtudatosan étkezzen, annak minden időben fontos, hogy az étel, ami az asztalra kerül, amellett, hogy finom és szemet gyönyörködtetően ínycsiklandó, tápláló is legyen. Ilyen a smoothie bowl is, amely a superfoodok között az utóbbi években sokak kedvencévé vált, és amely a kreativitás végtelen szabadságát adja a készítőjének.

Őszi nagyágyúk egy receptben – Sütőtök és gesztenye

Amikor a sütőtök és a gesztenye összeállnak, ott valami igazán ínycsiklandó dolog készül! Külön-külön is csodákra képesek: a sütőtök pürésítve egy forró levesben melegít fel, a sült gesztenye pedig egy igazi őszi-téli csemege, ami otthon elkészítve is tökéletes kísérője lehet a hosszúra nyúló estéknek.

Téged is kikészítenek a frontok? Átérezzük!

Amikor átalakul az időjárás, nem csupán a hőmérsékletre és a környezetre van hatással, hanem az emberi szervezetre is. A frontok olyan légköri jelenségek, amelyek során két különböző hőmérsékletű és nedvességtartalmú légtömeg találkozik. Ezek az ütközések változásokat idéznek elő, és sok embernél különféle testi és lelki tüneteket okoznak. De valaki miért érzékenyebb rájuk, míg másoknak meg sem kottyannak? Mit kell tudni róluk, illetve hogyan élhetünk velük „békességben”?