2017.08.11. 12:00:46 21523 396

Mi legyen a maradékkal? - Mire jó a panírmorzsa?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem gondoljuk, hogy a legnagyobb kánikulában olyan nagy sláger lenne otthon a rántott hús vagy a rántott párizsi, sajt, gomba és így tovább (mind a fogyasztók, mind a „szakács” szempontjából:-)), de azért egy-egy hűvösebb napon megkívánja az ember. De hogy a panírt miért is méretezzük túl mindig?

Panír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Panír

A hús, sajt, gomba, karfiol és a többi már régen „felöltözve” várja, hogy a forró olajba ugorhasson, a maradék liszt, tojás, zsemlemorzsa viszont szomorú sors elé néz. Nagy valószínűséggel a szemetesben landol, hiszen nem nagyon tudunk vele mit kezdeni. Vagyis nem nagyon tudtunk eddig! Ezentúl vége a pazarlásnak, a panír léte új értelmet nyer.

A panír új élete

Ha Nálad is probléma a megmaradt panír, a következőket teheted:

-Keverd össze a lisztet, tojás, zsemlemorzsát, formázz belőle apró golyócskákat és fagyaszd le! Pár nap, hét múlva, ha gyorsan levesbetétre lesz szükséged, csak előkapod a fagyasztott panírgolyókat és a probléma megoldva!

-A következő megoldáshoz szintén keverd össze a három összetevőt, fűszerezd meg ízlés szerint sóval, borssal, friss vagy szárított petrezselyemmel és süsd ki egy kis olajban! Finom csemege lesz e rántott finomságok mellett!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.