2021.11.21. 08:34:41 5459 207

Miért fontos az énidő? Teremtsd meg magadnak te is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rohanunk, futunk, intézkedünk. Hol a családra figyelünk, hol a felettesünk kívánalmait teljesítjük, hol pedig a mindennapi teendőinket intézzük. De hol vagyunk mi? Mennyi időt szánunk magunkra? Valóban önzőség az énidő, és mindez holmi ördögtől való cselekvés? Vagy valami más, ami segít bennünket a stresszlevezetésben és az önismeretben?

Pár perc énidő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pár perc énidő

Bene Zsuzsa pszichológus szerint nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt szánunk magunkra a hétköznapok során. A kérdés az, hogy felismerjük-e a saját szükségleteinket? Vajon képesek vagyunk arra, hogy bizonyos időközönként teljesen önfeledten kizárjunk minden más kötelezettséget annak érdekében, hogy gondmentesen megéljük az énünket? Képesek vagyunk ezen a módon feltöltődni? Meg tudjuk találni a megoldást arra, hogy erre az időre átmenetileg minden nehézséget kizárjunk?

Nem önzőség, ha magunkra is szánunk időt. Ha nem kapcsolunk ki néha komoly mentális és fizikális tüneteket eredményezhet a szervezetünkben. Ez pedig kiégéshez, és a környezetre nézve, egy elviselhetetlen személyhez vezethet. Azokról a betegségekről már nem is beszélve, amik ebben az esetben felléphetnek. Az „ép testben, ép lélek” szellemisége ebben az esetben sem elhanyagolható nézőpont.

Töltődj!

Imádod a családod. Senki sem fogja kétségbe vonni az érzéseid és gondviselésed, ha úgy döntesz, hogy elolvasod a kedvenc könyved, vagy bezárkózol a fürdőszobába, és gyertyafényes habfürdő közepette hallgatod meg a kedvenc albumod. Bátran élvezd egy görbe estén a barátaid társaságát, vagy csak egyszerűen csináld azt, amihez éppen kedved van. A lényeg, hogy abban a kis időben, Te legyél a középpontban.

Nem lehet száz százalékon teljesíteni, ha az energiaszinted nullán van. Idővel csak azt veszed észre, hogy már igazán semmihez sincs kedved, ha nem iktatod be mindezeket az életedbe. A magadra fordított időt nemcsak a családod hálálja meg – mert minél inkább rendben vagy, annál jobb kedvvel rendelkezel-, de a munkádban és a hétköznapi teendőidben is sokkal eredményesebb leszel. Arról nem beszélve, hogy az énidő következménye a tisztább gondolatok felvillanása, ami egyértelműen a mentális jóllét segítője.

Hogyan csináld?

Kellő rendszerességgel az énidő beiktatására időt találni valóban nem egyszerű, de kisebb odafigyeléssel megteremthető, továbbá megvalósítható. Az első és legfontosabb lépés, hogy fejben döntsd el: Ez nekem jár! Kezdd apró lépésekkel, ha úgy érzed erre neked nincs időd a napi feladataid mellett. Van, hogy erre napi 10 perc áll rendelkezésre, de akkor is csinálj valami olyat, ami saját magadért van. Legyen szó egy arcpakolásról vagy meditációról, vagy bármiről, ami a kedvedet növeli. Ne legyen bűntudatod attól, hogy ezt az időt egyedül éled meg. A minőségi egyedüllétre igenis szükség van. Ugyanis a személyiségünknek van egy olyan része, amihez igazán csak így kerülhetünk közelebb.

„Muszáj néha olyan dolgokat is csinálni, amik önmagadra emlékeztetnek, máskülönben láthatatlanná válsz.” – Aurora Aksnes

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...