Mire jó az ostyasütő? – Nem is hinnéd, milyen sokoldalú!
Kacérkodtam már a gondolattal, hogy esetleg bővítem a háztartási gépeim sorát egy ostyasütő géppel. De eddig úgy voltam vele, hogy azért a pár szem sós, vagy éppen édes ropogtatnivalóért kár beruházni egy ilyen gépre. Ám most, hogy tudom, milyen sokoldalú masináról van szó!
Bizony, mert azon kívül, hogy szuper ropogós finomságok készülhetnek benne, még akár az ebédet is összedobhatjuk a segítségével! Egyéb isteni desszertekről már ne is beszéljünk!:-)
Pizza az ostyasütőből? Miért ne!
Finom, laktató és gyors ebéd vagy vacsiötlet, egy finom salátával fogyasztva! Ehhez szükséged lesz a következőkre:
10 dkg ruccola
1 csomag mélyhűtött pizzatészta
40 dkg koktélparadicsom
4 evőkanál paradicsomvelő
1 db vöröshagyma
12,5 dkg mozzarella
2 evőkanál zöld pesztó
4 evőkanál fehérborecet
só, bors, cukor és egy kis olívaolaj
A pizzához a tésztát csavard ki, kendd meg a paradicsomvelővel. Szórd meg az előzőleg lereszelt sajttal, majd tekerd fel a tésztát, és karikázd fel kis csigákra. A sütőt olajozd ki, majd tedd bele a csigákat. 1 sütőrészre 3 csiga kerüljön. Körülbelül 3 percig süsd, amíg szép aranybarna nem lesz. Közben a zöldségeket mosd, majd pucold meg, szeld fel őket, majd keverd össze az egészet. A pestót az ecettel kavard össze, ízesítsd sóval, borssal, majd mehet a salátára. Fogyaszd a „pizza” mellé! Forrás: lecker.de
Végy egy almát!
Vagy többet, ha nagyobb a társaság! Mosd meg, hámozd meg, karikázd fel, de a magházat minden szeletből távolítsd el. Most tedd a szeleteket a felmelegített, kiolajozott sütőbe körülbelül 3 percre, hogy jól átsüljön! Ha kész, mehet tányérokra! Megszórhatod fahéjas cukorral, vagy eheted Nutellával, esetleg készthetsz hozzá vaníliasodót is!
Forrás: lecker.de